Politika

Gradonačelnik Krstičević objavio VODIČ ZA GRAĐANE KROZ PRORAČUN

Poštovane sugrađanke i sugrađani,

kako bi financiranje iz gradskog proračuna bilo još transparentnije, pripremili smo vodič za građane kroz Proračun za 2020. i projekcije za 2021. i 2022. godinu.

Svrha proračunskog vodiča za građane je na jednostavan i usporediv način približiti osnovne pojmove vezane za proračun, pružiti transparentne i potpune informacije o strukturi proračuna, te što bolje informirati javnost o tome na koji način se raspoređuju proračunska sredstva, koje aktivnosti i projekte provodimo i financiramo te o kojim sve javnim potrebama skrbimo.


Ovim Vodičem za građane želimo Vas upoznati s najvažnijim dokumentom potrebnim za funkcioniranje našega grada i informirati o sadržaju Proračuna Grada Ploča, gradskim prihodima i rashodima te programima, projektima i aktivnostima Grada u vezi s korištenjem gradskog novca u 2020. godini.

Cilj nam je u 2020. godini očuvati postojeću financijsku stabilnost gradskog proračuna i ostvariti zacrtane infrastrukturne projekte, od kojih su neki novi, a neki započeti u ranijim godinama. Postojeće gospodarske prilike uvjetuju kako visinu proračuna, tako i mogućnosti financiranja, ali usprkos tome i u 2020. godini zadržava se postojeći standard financiranja javnih potreba.

Proračun je dokument koji pokazuje financijsku stabilnost grada, zrelost i odgovornost u upravljanju i planiranju sa svim resursima o kojima ovisi razvoj, a time i standard naše zajednice.

Nadamo se da ćete uz pomoć ovog kratkog vodiča pronaći odgovore na pitanja koja vas zanimaju.

Gradonačelnik Mišo Krstičević

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni