Politika

GRADONAČELNIK KRSTIČEVIĆ: “G. Šunjiću i interesnoj skupini nije stalo do napretka našeg grada”

Nakon današnje neodržane sjednice Gradskog vijeća, gradonačelnik Mišo Krstičević napisao je priopćenje koje u cijelosti prenosimo:

G. ŠUNJIĆU I INTERESNOJ SKUPINI NIJE STALO DO NAPRETKA NAŠEG GRADA

Hvala g. Niki Orepiću i svim vijećnicima koji su sa dobrom vjerom i namjerama da zaštite interes svih Pločanki i Pločana došli na današnju sjednicu nakon sebičnog i neodgovornog igrokaza koji su priredili g. Šunjić i ostatak interesne skupine.


Podređivanje ponosa interesima građana i stav „tko tebe kamenom, ti njega kruhom“ sa kojim smo došli na današnju sjednicu, nažalost nije dalo rezultat drugačiji od onog prije 2 tjedna.

G. Šunjić i ostatak interesne skupine je ponovno napustio sjednicu i srušio kvorum. S ciljem da izglasamo važne točke poput Luke nautičkog turizma, uređenja zapadnog tunela u Stablini i dodijelimo priznanja našim istaknutim sugrađanima predložili smo i kompromise oko dnevnog reda, ali g. Šunjić i ostatak interesne skupine su ponovno odlučili rušiti i napustiti sjednicu.

Za vaše razumijevanje: rezultat formalnog udruživanja prije 2 dana g. Mateljka sa g. Šunjićem i ostatakom interesne skupine jeste to da upravo ta interesna skupina ima većinu u Gradskom vijeću. To konkretno znači da za svaku točku dnevnog reda oni mogu odlučiti hoće li proći ili ne.

Primjerice tunel u Stablini mogao je biti izglasan. Jednako tako mogli su biti protiv prijedloga njima sporne odluke o prodaji nekretnine u poduzetničkoj zoni. Dakle, bez obzira što oni nakon navedenog trgovinskog/trgovačkog dogovora imaju moć u svojim rukama mi smo iskreno i transparentno išli sa svime. Sto puta sam već rekao, a i piše crno na bijelo u dokumentaciji, da je segment interesa i vlasništva građana Ploča do u detalje razrađen i maksimalno zaštićen ovom Odlukom.

Ali oni i dalje izmišljaju. Čak sam predložio i da će 8 vijećnika pozicije za svaku točku glasati sukladno onom što oni glasaju, ali nakon provedene rasprave. Zašto? Pa jednostavno zbog toga što sam uvjeren da su prijedlozi svih točaka pripremljeni tako da samo i isključivo štite interese građana Ploča, te zbog tog što je to itekako moguće u raspravi argumentirano dokazati. I naravno, činjenice nije moguće poništiti lažljivom propagandom.

Luka nautičkog turizma, investicije u poslovnu zonu, uređen tunel u Stablini trebaju svima, a smetaju samo g. Šunjiću i interesnoj skupini. Svatko tko želi dobro ovom gradu trebao bi s ponosom podržati ove projekte i svaki put kad prođe pored te luke, kroz uređeni tunel ili kad se otvore radna mjesta sa zadovoljstvom se sjetiti da je dao ključan doprinos u tome.

G. Orepić i dobronamjerni vijećnici su im pružili drugu šansu da budu dijelom toga i ipak na kraju dokažu da su im građani važniji, no sitni interesi g. Šunjića i ostatka skupine su prevagnuli.

Iz ovog primjera možete najbolje vidjeti koliko je važno kritički promišljati dok glasate za listu za gradsko vijeće.

G. Šunjiću i interesnoj skupini nije do napretka ovog grada, do razvoja i otvaranja novih radnih mjesta. Njima je jedini cilj da pokušaju iskonstruirati sada pred izbore neku svoju izmišljenu priču o prodaji gradskog zemljišta i na tome varati ljude.

Mišo Krstičević

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni