Politika i gospodarstvo

Gradonačelnik Krešimir Vejić primio predsjednika RH Ivu Josipovića

Ivo Josipović u Pločama

U sklopu svog posjeta udruzi  Prvi ročnik HV Ploče, predsjednik RH dr. Ivo Josipović susreo  i s gradonačelnikom Krešimirom Vejićem, zamjenicima Zdenkom Mateljkom i Matom Dugandžićem, te  predsjednikom Gradskog vijeća Ploča Davorom Mihaljevićem.

S predsjednikom su razgovarali o aktualnim temama bitnim za Grad Ploče, u prvom redu o pitanju statusa Prvih ročnika Grada Ploča.

Gradonačelnik Vejić je predsjednika upoznao i s pitanjem vojnih objekata u Pločama, te zamolio za njegov utjecaj kako bi se što skorije ti prostori priveli svrsi. To pitanje, ocijenio je predsjednik kao složeno, ali i rekao da je Hrvatska vojska deklarirala što je od interesa za vojsku, te da je sljedeći korak ka rješavanju ovog bitnog pitanja za Ploče na Vladi RH i da bi se ovom trebalo pristupiti što prije.


Što se tiče raspodjele državnog poljoprivrednog zemljišta, gradonačelnik Vejić predsjedniku je pojasnio specifičnu situaciju u dolini Neretve gdje se zemljište, za razliku od nekih drugih područja, već obrađuje,te da o toj činjenici svakako treba vodit računa prilikom natječaja, ali i o činjenici „prekonkurentnosti velikih“ u odnosu na „male poljoprivrednike“.

Gradonačelnik Vejić sa suradnicima prisustvovao je i svečanom trenutku uručivanja plakete od strane predsjednika RH Prvim ročnicima Ploča.

„Sretan sam i ponosan zbog ovog trenutka; ovi hrabri ljudi napokon su dočekali zasluženo priznanje “, uz čestitku ročnicima, istaknuo je gradonačelnik Vejić.

Tekst: www.ploce.hr
Foto: Ured Predsjednika RH, Domagoj Opačak