Politika

Građanska inicijativa ZA djecu pokrenula je peticiju za izmjenu zakona o doplatku za djecu

U prijedlogu stoji kako Hrvatska kao članica Europske unije zaostaje po pitanju dječjeg doplatka i njegovog iznosa, a trenutni zakon drže sramotnim. Dječji doplatak u Hrvatskoj iznosi između 199 i 299 kuna, odnosno 25,87 i 38,90 eura što smatraju nedovoljnim. Ukazuju i na problem da mnoge obitelji ostaju bez doplatka premda imaju vrlo mala primanja bez obzira na zaposlenost.

U peticiji se navodi kako se Građanska inicijativa ZA djecu bori za uvođenje više dohodovnih razreda po uzoru na druge zemlje članice Europske unije i realne cenzuse te povećanje dječjih doplataka kako bi svako dijete imalo pravo na minimalno 50 eura. S druge strane, slažu se i s kompletnim ukidanjem cenzusa i fiksnim dječjim doplatkom za svako dijete bez obzira na primanja u obitelji.

Iz incijative zalažu se i za povećanje dječjih doplataka koji ovise o cenzusu za prvi i drugi stupanj koji su za tek šest eura veći od običnih, a trebao bi se povećati jer djeca s invaliditetom imaju više potreba.


Foto: Ilustracija

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni