Politika

Grad Ploče uključio se u sustav e-Novorođenče

E-novorođenče i u Pločama

Grad Ploče sa zadovoljstvom obavještava građane da su sa Ministarstvom uprave zaključili Sporazum o sadržaju i načinu razmjene podataka kod podnošenja zahtjeva za isplatu novčane potpore čime se Grad Ploče uključio u sustav e-Novorođenče.

Zahtjev za ostvarivanje prava na pomoć za novorođeno dijete roditelji od sada mogu, osim neposrednom predajom zahtjeva nadležnoj službi Grada Ploča, dostaviti prilikom prijave djeteta u Matičnom uredu ili prijavom u sustav e-Građani kroz uslugu e-Novorođenče.


Prilikom prijave rođenja djeteta kod matičara, roditelji će, ukoliko žele ostvariti pravo na pomoć od Grada to izjaviti, nakon čega će matični ured putem aplikacije e-Novorođenče proslijediti zahtjev Gradu na rješavanje. Na ovaj način, uvođenjem elektronskog zaprimanja zahtjeva za novčanom pomoći za novorođenu djecu roditelji više neće morati dolaziti osobno u Grad predati zahtjev i svu potrebnu dokumentaciju, već će sve to moći učiniti na jednom mjestu prilikom same prijave djeteta.

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni