Politika

Grad Ploče sufinancira troškove medicinski potpomognute oplodnje

Grad Ploče je u Proračunu za 2022. godinu osigurao financijska sredstva za sufinanciranje troškova medicinski pomognute oplodnje u 2022. godini.

Sufinanciranje je namijenjeno podnositeljima zahtjeva s prebivalištem na području Grada Ploča u iznosu do 50 posto ukupnih troškova postupka, a najviše 7.500,00 kn svakom podnositelju koji je iscrpio sve mogućnosti koje je, sukladno zakonu kojim je uređeno pitanje medicinski pomognute oplodnje, ostvario na teret Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Također, sredstva su osigurana i svakom podnositelju zahtjeva čiji postupak medicinski pomognute oplodnje nije moguće financirati na teret Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, odgovoreno je na prošloj sjednici Gradskog vijeća u sklopu aktualnog sata na vijećničko pitanje Sanje Parmać.


“Pravo na sufinanciranje troškova medicinski pomognute oplodnje priznaje se i ženama nakon navršene 42. godine života, ako nije ostvarila pravo na medicinski pomognutu oplodnju na teret Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje ili je riječ o postupku medicinski pomognute oplodnje koji nije moguće financirati na teret Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Pravo na sufinanciranje moguće je ostvariti najviše za dva pokušaja započeta u istoj kalendarskoj godini” – stoji u odgovoru koje potpisuje Damir Živković, pročelnik Upravnog odjela za gospodarski razvoj Grada Ploča.

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni