Politika i gospodarstvo

Grad Ploče se uključuje u Program POS-a

Jučer je u Pučkom otvorenom učilištu u Pločama održana 23. sjednica Gradskog vijeća na kojoj je jednoglasno usvojena Odluka o uključenju Grada Ploče u Program društveno poticane stanogradnje (POS), tj. u provedbu programa izgradnje stanova, a na prijedlog gradonačelnika Ploča Miše Krstičevića.

Ovom Odlukom Grad Ploče se obvezao da će osigurati građevinsko zemljište, uređenje komunalne infrastrukture i priključenje na komunalnu infrastrukturu sukladno Zakonu. Nakon provedbenog Javnog poziva isplanirat će se struktura prema potrebama i formiranoj “listi prvenstva”.

Podsjetimo, radi uvida u potrebe građana i boljeg planiranja Programa, Grad Ploče proveo je anketu o interesu građana za kupnju stana putem POS-a. Provedbom ankete utvrdila se objektivna potreba i interes građana za uključivanjem u ovaj Program.


“Grad želi građanima omogućiti zadovoljavanje stambenih potreba i poboljšanje kvalitete stanovanja izgradnjom stambenih jedinica uz poticaj javnih sredstava, uz mogućnost kupnje po pristupačnijim uvjetima od tržišnih. Ovo je još jedan dodatni iskorak u povećanju kvalitete života naših sugrađana kojima pomažemo da riješe svoje stambeno pitanje” – napisao je gradonačelnik Mišo Krstičević na svojim stranicama.