Politika

Grad Ploče sanirat će štetu na obiteljskoj kući u Staševici uzrokovanu požarom i eksplozijom plina

“Jutros smo bili svjedoci tragedije koja je pogodila našeg sugrađanina sa Staševice, u kojoj je zbog plinske eksplozije i požara uništena obiteljska kuća, a naš sugrađanin zbog ozljeda završio u bolnici.

Djelatnici JVP Ploče, Komunalnog održavanja Ploče i DVD Staševica od ranog su jutra na mjestu događaja, gdje pomažu u čišćenju i saniranju nastale štete. Ovim putem obavještavamo da će Grad Ploče sudjelovati u sanaciji i rekonstrukciji uništenog stambenog objekta kako bi se on što prije osposobio za svoju funkciju” – napisali su na službenim facebook stranicama Grada Ploča.

Podsjetimo, rano jutros, oko 4,30 sati, Policijska postaja Ploče zaprimila je dojavu o požaru kuće u mjestu Staševica u gradu Ploče. Odmah nakon zaprimljene dojave na teren su upućene sve žurne službe kada je utvrđeno da je 35-godišnji korisnik kuće teško ozlijeđen te je prevezen u splitsku bolnicu gdje je zadržan na daljem liječenju.


Nakon što je požar u potpunosti ugašen, policijski službenici Policijske postaje Ploče, uz stručnu pomoć inspektora za zaštitu od požara, proveli su očevid kojim je utvrđeno da je do požara došlo zbog eksplozije plinske smjese, izazvane iskrenjem iz, za sada, neutvrđenog izvora. Također je utvrđeno da se plinska smjesa prostorom proširila zbog neispravnih plinskih instalacija. Uslijed eksplozije i požara na kući je nastala veća materijalna šteta, dok je u potpunosti izgorio prostor kuhinje i dnevnog boravka.

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni