Politika i gospodarstvo

Grad Ploče raspisao natječaj za dodjelu stipendija

U nastavku donosimo tekst natječaja za dodjelu stipendija studentima s područja Grada Ploča za školsku 2018./2019. godinu.

Grad Ploče dodjeljuje 25 stipendija u iznosu od 700 kn i to:

– 13 stipendija temeljem uspjeha
– 7 stipendija temeljem socijalnog statusa
– 5 stipendija za deficitarna zanimanja: (medicine – 2 stipendije; građevine – 2 stipendije; elektrotehnike – 1 stipendija)


Sporazumom o suradnji, potpisanim  između Grada Ploča  i Adriatic Tank Terminals d.o.o. dana 5. studenog 2018. godine,  ATT se obvezao novčano nagraditi šest studenata temeljem Zaključka o utvrđivanju konačne liste kandidata za dodjelu stipendija studentima s područja Grada Ploča u akademskoj 2018./2019. godini, i to:

–  3 studenta koja ostvare najveći broj bodova po osnovi uspjeha

– 1 studenta koji ostvari najveći broj bodova po osnovi uspjeha u kategoriji deficitarnih zanimanja

–  2 studenta koja ostvare najveći broj bodova po osnovi socijalnog statusa

Adriatic Tank Terminals d.o.o  novčano će nagraditi navedene studente iznosom od 650,00 kuna (slovima: šesto pedeset kuna) mjesečno, za razdoblje od listopada 2018. godine do srpnja 2019. godine.

Novčana nagrada od 650,00 kuna mjesečno dodati će se iznosu stipendije, te će ista u konačnici iznositi 1.350,00 kuna mjesečno.

– Opet ću ponoviti, cilj gradske uprave ali i mene kao Gradonačelnika, koji ima najveći utjecaj na proračun, je da potičemo izvrsnost, ujedno i edukaciju. Ovo je uvijek dobar način za potrošiti gradski novac i tim stvarima smo ponosni. Dragi studenti, na službenim stranicama Grada će te moći preuzeti potrebne formulare za prijavu – napisao je na svom službenom profilu gradonačelnik Ploča, Mišo Krstičević.