Politika i gospodarstvo

Grad Ploče ovršio 170 tisuća kuna od Kotromanovića!

Grad Ploče prisilno je naplatio više od 200 tisuća kuna od Ministarstva obrane Republike Hrvatske i Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom za katastarsku izmjeru u Pločama.

Na MORH se odnosi oko 170 tisuća kuna, a za ostatak iznosa ovršen je DUUDI. Riječ je o sredstvima za sufinanciranje katastarske izmjere i oblikovanja zemljišne knjige za k.o. Ploče.

Podsjetimo, Gradsko vijeće donijelo je odluku o sufinanciranju katastarske izmjere prema kojoj nositelji prava na nekretninama sufinanciraju izmjeru s 0,85 kuna po četvornome metru. Cijena se odnosi na tlocrtnu površinu, što znači da će vlasnici stanova platiti simbolične iznose, dok će veće iznose platiti nositelji prava na većim površinama, poput HŽ-a, Lučke uprave Ploče, Hrvatskih šuma, Hrvatskih voda itd.


Neke od pravnih osoba uložile su žalbu na rješenje kojim je utvrđena visina njihove obveze, neki nisu uložili žalbu, a još nisu izvršili obvezu, dok je jedan dio pravnih osoba, poput Županijske uprave za ceste, HŽ Carga, HEP-a i Ministarstva prometa, uplatio predviđene iznose.

MORH i DUUDI nisu uložili žalbu niti su obavili uplatu, pa ih je Grad Ploče ovršio.

Tekst: Ante Šunjić
Foto: Goran Mehkek / CROPIX via jutarnji.hr
www.slobodnadalmacija.hr