Politika i gospodarstvo

Grad Ploče osniva Razvojnu agenciju PLORA d.o.o.

Gradsko vijeće grada Ploča će sutra na 4. sjednici Gradskog vijeća raspravljati i donijeti odluku (ili neće) o osnivanju Razvojne agencije Grada Ploča PLORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge.

Prijedlog je da Grad Ploče kao osnivač i jedini član osnuje lokalnu razvojnu agenciju, društvo sa ograničenom odgovornošću, u 100% vlasništvu Grada Ploča, za promicanje lokalnog razvoja, a u cilju unapređenja, provođenja i koordiniranja razvojnih aktivnosti na području grada Ploča te poslovne usluge.
Između ostalog, predmeti poslovanja Plore bi bili istraživanje tržišta i istraživanje javnog mnijenja, promidžba, izrada poslovnih planova i financijskih proračuna, priprema poduzetnika za primjenu standarda i normativa Europske Unije, poticanje razvoja tehnološki utemeljenog i inovativnog poduzetništva, organiziranje sajmova, koordinacija i sudjelovanje u izradi lokalnih razvojnih strategija i drugih strateških razvojnih dokumenata na području grada, sudjelovanje u provedbi programa ministarstva nadležnog za lokalni razvoj i drugih središnjih tijela državne uprave..

 

foto: Studio Idearium