Politika i gospodarstvo

Grad Ploče odobrio sufinanciranje nabavke paketa školskih udžbenika za nekoliko obitelji s više djece s područja grada Ploča

Dubrovačko-neretvanska županije donijela je odluku o sufinanciranju nabavke školskih knjiga za 49 obitelji s područja Županije, a koje imaju više od četvoro djece. Radi se o obiteljima iz evidencije isplate doplatka za djecu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Područni ured Dubrovnik. Na zahtjev Županije, HZMO je u lipnju dostavio popis obitelji s više od četvoro djece kojima će se financirati jedan paket školskih knjiga za osnovnu ili srednju školu.

Gradonačelnik Ploča Krešimir Vejić, također je ove godine odobrio iznos za sufinanciranje nekoliko paketa školskih udžbenika, za nekoliko obitelji s četvero i više djece s područja grada Ploča.

“Uzimajući u obzir proračunska sredstva, nastojali smo pripomoći što više obitelji lošijeg socijalnog statusa i s više djece i na taj im način barem jednim dijelom olakšati obveze koje donosi početak školske godine”, izjavio je ovom prilikom gradonačelnik Vejić.