Politika

Grad Ploče MORH-u prisilno naplatio 97 tisuća kuna

Ploče by index.hr

Grad Ploče naplatio je prisilnim putem, ovrhom, od Ministarstva obrane Republike Hrvatske iznos od 97 tisuća kuna. Riječ je o zaduženju za komunalnu naknadu za razdoblje od dva mjeseca, travanj i svibanj 2014. godine. MORH je podnio žalbu na prvo rješenje, ali, kako smo informirani, sa zakašnjenjem.


MORH je do prije nekoliko mjeseci uredno plaćao komunalnu naknadu, a onda je prestao pozivajući se na Zakon o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu RH iz prošle godine, kojim se država oslobađa plaćanja komunalne naknade za objekte u svojemu vlasništvu.

Tim je zakonom propisano da je država oslobođena plaćanja, ako posebnim zakonom nije drugačije propisano.

U Gradu Ploče smatraju da je Zakon o komunalnom gospodarstvu posebni zakon kojim je i inače propisana obveza plaćanja komunalne naknade, pa MORH, odnosno RH, odredbama toga zakona nisu oslobođeni plaćanja komunalne naknade.

Do sada je MORH plaćao oko 580 tisuća kuna godišnje Gradu Ploče.

Tekst: Ante Šunjić / www.slobodnadalmcija.hr
Foto: www.index.hr

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni