Politika i gospodarstvo

Grad Ploče: gašenje glazbe od strane djelatnika PP Ploče je neutemeljno i bezrazložno

Donosimo Očitovanje Grada Ploča u svezi s prekidom reproduciranja glazbe, a prije isteka dopuštenog radnog vremena, ugostiteljskim objektima od strane PP Ploče na dan Maratona lađa 2014. u kojem je vidljivo da su Grad Ploče i obrtnici učinili sve po propisima da bi se taj dan produžilo radno vrijeme i reprodukcija glazbe.

S obzirom na mnogobrojne upite, a u svezi s prekidom reproduciranja glazbe od strane djelatnika PP Ploče, u ugostiteljskim objektima prije isteka dopuštenog radnog vremena, u subotu, 09.kolovoza u noći Maratona lađa, dužni smo obavijestiti Vas da je Grad Ploče, odnosno gradonačelnik Krešimir Vejić Zaključkom odobrio produženje radnog vremena ugostiteljskim objektima u Pločama sa 09.na 10. kolovoza 2014. godine do 04 sata, sukladno članku br.7. Odluke o radnom vremenu u ugostiteljskoj djelatnosti (Službeni glasnik br. 4/07, 03/11, 2/14).

Također, od strane Grada Ploča pravovremeno je i upućen zahtjev za produženim radom ugostiteljskih objekata (do 04 sata ujutro) MUP-u, na koji je isti odgovorio izdavanjem potvrdnog Rješenja (vidi u prilogu).


Napominjemo i činjenicu da je Gradsko vijeće Grada Ploča Odlukom od 7. ožujka. 2014. izbrisalo sporni članak stare Odluke koji je reproduciranje glazbe ograničavao do 02 sata. Nova Odluka bez tog članka je, dakako, objavljena u Službenom glasniku i s njom su upoznati svi na koje se donešena regulativa i odnosi.

S obzirom na sve navedeno, a i izrazito dobru i mirnu atmosferu cjelokupnog Maratona, dakle bez potrebe nekih posebnih mjera, mišljenja smo da je postupak gašenja glazbe od strane djelatnika PP Ploče neutemeljan i bezrazložan.