Politika i gospodarstvo

GRAD PLOČE donio Odluku o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća, koja je nastavak prekinute 13. sjednice od prošli tjedan, gradski vijećnici su jednoglasno izglasali Odluku o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama i divljim životinjama.

Ovom se odlukom propisuju uvjeti i način držanja kućnih ljubimaca, način postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama, te način postupanja s divljim životinjama pronađenim izvan prirodnog staništa na području Grada Ploča.

Sukladno Zakonu o zaštiti životinja, Grad Ploče je dužan ažurirati postojeću ili donijeti novu odluku o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama i divljim životinjma.


Kako važeća Odluka o držanju pasa i načinu postupanja s psima i mačkama lutalicama nije u skladu sa Zakonom o zaštiti životinja to se pristupilo izradi nove Odluke.

Odluka o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama i divljim životinjama je u potpunosti usuglašena u skladu sa Zakonom o zaštiti životinja koju možete pročitati u nastavku teksta u galeriji: