Politika i gospodarstvo

GRAD PLOČE: Dodjeljuje se 25 stipendija po 700 kn, od toga 6 stipendija 1350 kn

Dana 16. listopada 2020. godine gradonačelnik Mišo Krstičević raspisao je Javni natječaj za dodjelu stipendija studentima s područja Grada Ploča za akademsku godinu 2020./2021.

Grad Ploče dodijelit će redovitim studentima s prebivalištem na području Grada Ploča ukupno 25 stipendija.

Sporazumom o suradnji potpisanom između Grada Ploča i Adriatic Tank Terminals d.o.o. dana 15. listopada 2020. godine, Adriatic Tank Terminals d.o.o. se obvezao dodatno novčano nagraditi 6 dobitnika stipendije i to:


Stipendija za opći uspjeh (3 stipendije)

  • Prvom dobitniku na rang listi studenata koji su nakon četverogodišnjeg srednjoškolskog obrazovanja upisali prvu godinu na preddiplomskom sveučilišnom ili stručnom studiju.
  • Prva 2 dobitnika na rang listi studenata viših godina sveučilišnog ili stručnog studija.

Stipendija prema socijalno-materijalnom statusu (2 stipendije)

  • Prva 2 dobitnika na rang listi dobitnika Stipendije prema socijalno-materijalnom statusu.

Stipendija za deficitarna zanimanja (1 stipendija)

  • Dobitniku Stipendije za deficitarna zanimanja, koji je pojedinačno ostvario najveći broj bodova temeljem općeg uspjeha neovisno o području za koje je raspisan Natječaj.

Stipendija Grada Ploča se dodjeljuje za jednu akademsku godinu u mjesečnim obrocima, za razdoblje od 10 mjeseci, od listopada 2020. do srpnja 2021. godine, a iznosi 700,00 kn mjesečno.

Dodatna novčana nagrada iznosi 650,00 kn mjesečno, za razdoblje od 10 mjeseci, od listopada 2020. godine do srpnja 2021. godine, te se pribraja iznosu stipendije koju dodjeljuje Grad Ploče.

Rok za podnošenje prijava u papirnatom obliku je 15 (petnaest) dana od dana raspisivanja Natječaja na službenoj mrežnoj stranici Grada Ploča, www.ploce.hr.

Na sljedećim poveznicama možete pronaći:

Javni natječaj,

Upute za podnošenje prijave,

Prijavni obrazac,

Izjava o članovima zajedničkog kućanstva.