Politika i gospodarstvo

GO HSS-a Ploče na lokalne izbore 2017. izlazi samostalno

Gradski odbor HSS-a Ploče donio je odluku da na lokalne izbore u mjesecu svibnju 2017. godine izlazi samostalno. Ovom odlukom, prekinuta je osmogodišnja koalicijska suradnja sa GO HDZ-om te na upite mnogih građana i stranačkih dužnosnika iz drugih stranaka, koji su to sve razlozi prekida ove koalicijske dosadašnje suradnje, ukratko želimo slijedeće priopćiti, razumijevajući do kraja postojeći interes za objektivnom informacijom, tim više, što se HSS i HDZ, u pravilu, prepoznavaju kao strateški politički partneri s obzirom na svjetonazorske povijesne osnove.

– Predsjednik GO HDZ-a Krešimir Vejić u razgovoru sa predsjednikom GO HSS-a Zdenkom Mateljkom stranku HSS-a je okarakterezirao minornom i nekompetentnom, s nepoželjnim njenim predsjednikom, očito iz nekih od razloga što je g. Mateljak bio uvijek protiv nepotizma i političke podobnosti u programu zapošljavanja, ali zbog poštivanja načela političke korektnosti, za sve ostalo nema potrebe nabrajati. Kako je usput rečeno, moguće je suradnju i nastaviti, ali s minimalnim zahtjevima HSS-a i s kadrovima koji isključivo politički odgovaraju HDZ-u, ili bolje rečeno, g. Vejiću, za zadovoljavanje njegovih osobnih potreba.
– GO HSS-a na ovakav stav predsjednika HDZ-a, a ne Gradskog odbora HDZ-a gdje su mnogi članovi iznenađeni ovakvim stavom svoga predsjednika, te inzistiraju da se iznađe rješenje za koalicijsku suradnju, odmah je donio bezuvjetnu odluku iz naslova priopćenja, na lokalne izbore HSS ide samostalno, ističući i slijedeće:

o Poštujemo izraženi stav predsjednika GO HDZ-a, bez obzira na utvrđivanje objektivnosti izrečenog. To je temeljno pravo na izbor i političku procjenu, a sami izbori će pokazati svačiju političku procjenu odgovornih i u HDZ-u i u HSS-u, te politički i odgovarati isključivo svome članstvu.
o Odbijamo bilo kakove objede na račun dosadašnje suradnje sa HDZ-om, jer smo i sami u tome jednim dijelom sudjelovali, te ako nam nije bilo po volji mogli smo i suradnju prekinuti, što smo više puta i ozbiljno namjeravali, ali smo dali prioritete dogovorenom povjerenju i svjetonazorskim prioritetima, zbog čega i ne žalimo, jer su to načela utemeljena u povijesti stvaranja HSS-a.
o Izlazak HSS-a na izbore samostalno, konačno se ostvarila i želja mnogih naših članova i simpatizera ,jer je to jedan od preduvjeta stvaranja još jačeg i većeg HSS-a Ploče, a poslije izbora u stvaranju koalicija je realno dati prioritete svima onima koji jamče bolji gospodarski razvoj Grada.


Predsjednik
Zdenko Mateljak

Foto: Dubrovnik press