Politika i gospodarstvo

Glasali fantomi, Šimac Bonačić dobila 98 posto glasova

Poništeni su nedjeljni izbori u Pločama za predsjednika Županijske organizacije SDP-a Dubrovačko-neretvanske županije! Epilog je od početka spornih izbora na kojima se za čelno mjesto ŽO natjecalo troje kandidata, Tatjana Šimac Bonačić, Davor Penić i Mujica Zijadić. Još od objave rezultata izbora,

Ploče su bile sporne, na što je prvi upozorio drugoplasirani kandidat Davor Penić:
– Sumnjao sam u nepravilnosti i nakon što su one dokazane, poništeni su izbori u Pločama i bit će ponovljeni ove nedjelje nakon provedenih stegovnih postupaka nad članovima izborne komisije – kazao je Penić.

Predsjednik županijske Izborne komisije Luka Ljubičić potvrdio je da će izbori u Pločama zbog nepravilnosti biti ponovljeni, a tamo će izborni postupak nadgledati komisija koja je prošle nedjelje bila u Dubrovniku.


Izbori u SDP-u za predsjednika Dubrovačko-neretvanske županije izazvali su pravi mali rat među kandidatima u toj, kadrovskim skandalima već dobro uzdrmanoj stranci. Čak dva od tri kandidata za mjesto predsjednika ŽO, Davor Penić i Mujica Zijadić, uputili su prigovore izbornoj komisiji zbog navodnih nepravilnosti u procesu glasovanja. Da se ne radi samo o nezadovoljstvu dvojca koji je lošije prošao na izborima, dokazuje i reakcija Davora Penića, kandidata koji je nakon ulaska u drugi krug s protukandidatkinjom Tatjanom Šimac Bonačić, najavio kako će zatražiti provjeru nedjeljnih rezultata kod Županijske izborne komisije.

Čudi ga zbog čega se na rezultate iz Ploča čekalo sve do 22 sata i 15 minuta:
-Posumnjao sam u špekulacije, jer kako je moguće da je za prebrojavanje 142 glasačka listića trebalo skoro tri sata – kazao je Penić.

Izborno povjerenstvo u Pločama navelo je da je izašlo 142 glasača od čega je Šimac Bonačić dobila čak 140 glasova, ili skoro sto posto. Izbori su poništeni nakon što je utvrđeno da na popisu ima i imena članova koji uopće nisu pristupili izborima.

Fotograf: Nikša Duper
dubrovacki.hr