Politika i gospodarstvo

[FOTO] Mišo Krstičević sklopio Ugovore o dodjeli stipendija za 15 pločanskih studenata

Gradonačelnik Mišo Krstičević danas je u Pučkom otvorenom učilištu sa studentima (točnije sa roditeljima) s područja Grada Ploča sklopio ugovore o stipendiranju za 15 redovnih studenata u akademskoj godini 2017/2018.

Stipendije u iznosu od 700,00 kuna mjesečno dodijeljene su studentima u slijedećim kategorijama:

 • 9 – stipendija temeljem uspjeha,
 • 2 – stipendije temeljem socijalnog statusa
 • 4 – stipendije za deficitarna zanimanja sa područja medicine, građevine i elektrotehnike.

“Cilj gradske uprave ali i mene kao Gradonačelnika, koji ima najveći utjecaj na proračun, je da potičemo izvrsnost, ujedno i edukaciju. Ono što smo pokazali, bez obzira na stanje u gradskoj blagajni je to da možemo napraviti iskorak na ovom polju i pokazati zapravo što nam je interes, a to je između ostalog, poticanje školovanja. To je razlog porasta iznosa stipendija, a i proširenja uvjeta natječaja na koji se mogu javiti i studenti koji studiraju izvan granica RH.


Ovo je uvijek dobar način za potrošiti gradski novac i tim stvarima smo ponosni. Mišljenja sam da bi u budućnosti trebalo ići u smjeru proširenja kategorije dodjele stipendija temeljem socijalnog statusa. Možda to neće poticati izvrsnost ali je davanje prilike ljudima da neke temeljne ljudske potrebe dovedu na razinu kakvu imaju drugi” – izjavio je prije potpisivanja okupljenim roditeljima pločanski gradonačelnik Mišo Krstičević.

Podsjetimo, Grad Ploče Odlukom Gradonačelnika povećao je iznos mjesečne stipendije sa 500 na 700 kuna, broj stipendija koje se dodjeljuju s 20 na 25 studentima s područja Grada Ploča u akademskoj 2017/2018 godini te omogućio stipendije za redovne studente izvan Republike Hrvatske.

Osigurana su sredstva u Proračunu Grada Ploča u iznosu od 175.000,00 kuna, ovogodišnji korisnici su:

 1. Barbara Barbir
 2. Mateo Štrbić
 3. Irma- Marija Dropulić
 4. Zrinka Medak
 5. Nikolina Jelavić
 6. Marta Čopo
 7. Lucija Šetka
 8. Neda Mandić
 9. Hana Palac
 10. Ivan Martić
 11. Mirko Rončević
 12. Ivona Bebić
 13. Marin Parmać
 14. Vedran Burić
 15. Ena Tolj

Čestitamo!