Politika i gospodarstvo

FM SDP Ploče: Mladi odlaze, a Ploče postaju veliki dom umirovljenika

Neovisno o struci i razini obrazovanja, mladi svakodnevno masovno napuštaju Ploče, odlazeći ne samo u druge dijelove Hrvatske već Europe i svijeta. Ploče ne pružaju mladima, a ni onima starijima priliku za posao, usavršavanje, prosperitet i napredak, jer Ploče je postalo mjesto u kojem je nažalost, samo lijepo umrijeti. Vladajuća garnitura na čelu s potpuno neaktivnim gradonačelnikom ovu priču promatra posve pasivno.

Ne traže načine ni mogućnosti kako u grad dovesti investicije, kako mladima pružiti priliku da ostanu ili da se nakon studija vrate. Kao da to nije njihova priča.

Ima ovaj grad toliko potencijala, pa i znanja da se taj potencijal iskoristi, no takvi ljudi od stranačkih lutaka HDZ-a ne mogu doći na vidjelo.


Dokle god ne budemo imali plan razvoja, aktivne mjere i angažman za ostvarenjem napretka tonut ćemo u blato beznađa sve dublje jer na ovakav način ne znamo što sutra, a kamoli za pet ili deset godina. Možda jedino u autobus s jednosmjernom kartom što dalje odavde.

Ploče će postati jedan veliki dom umirovljenika i uskoro nas uopće neće biti. Mladi u ovakvom gradu ne misle i ne mogu živjeti. Odavno je prošlo pet do podne da se trgne. Ima još prilike, no s ovakvom kastom na čelu zasigurno ne.

Forum mladih SDP Ploče