Politika

FALILA RUKA: Održana zadnja sjednica GV u ovoj godini, nije izglasan rebalans, Grad Ploče će se uključiti u pomoć stradalima

Jučer je u pločanskom Domu kulture Ploče održana posljednja sjednica Gradskog vijeća u ovoj godini na kojoj je glavna točka predloženog Dnevnog reda bio rebalans proračuna za 2020. godinu koji nije izglasan zbog nedovljnog broja potrebnih ruku vladajuće koalicije. Naime, za usvajanje bilo je potrebno 9 ruka vijećnika, sjednici nije prisustvovao vijećnik Milenko Karić (SDP) te je rebalans ostao neizglasan.

Podsjetimo, na prošloj sjednici izglasan je Proračun za 2021. godinu u iznosu od 74.000.000,00 kuna.

Oporbeni vijećnici su prozvali gradonačelnika Krstičevića zbog lošeg planiranja proračuna za 2020. godinu.


“Proračun se loše planira, svjesno se u njega uvrštavaju stavke koje nisu realne. Grad doveo u situaciju da ne kontrolira vlastite financije” – moglo se čuti u izlaganju oporbenih vijećnika.

“Nema nikakvih anomalija i slične situacije naći ćete u gotovo svakom proračunu kod drugih jedinica lokalnih samouprava. Postoje nužnosti koje su integrirane u proračun. Ništa se neće dogoditi. Što se tiče akmumuliranog minusa kojeg opetovano spominjete, on je manji, jer smo platili određene stvari, mi izvršavamo svoje obaveze, a i čekamo uplatu sredstava iz EU, preko resornih ministarstava” – odgovorio je gradonačelnik Krstičević.

Prije izglasavanja Dnevnog reda prethodila su vijećnička pitanja, a izdvajamo ono upućeno od strane Zdenka Mateljka (HSS) koji je upitao gradonačelnika hoće li i kako će se Grad uključiti u pružanju pomoći područjima stradalim od jučerašnjeg  potresa.

“Posebno je važno, u ovim trenucima zbrinuti ozlijeđene i stanovništvu koje je stradalo pružiti svu moguću pomoć, osigurati smještaj, hranu, potrepštine ali nema mjestu populizmu. Pločanski vatrogasci su poslani na ugrožena područja, država je odgovorila kako treba, postupa se u skladu sa trenutnom situacijom. Grad Ploče će biti dio sustava i pridružit ćemo se svakoj inicijativi” – odgovorio je pločanski gradonačelnik.

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni