Politika i gospodarstvo

Evo kolike su plaće gradonačelnika u našoj županiji

Lokalni izbori su pred nama, a nakon njih bi, ako je vjerovati vladajućima MOST-u i HDZ-u, planirana velika reforma javne uprave. Jedna od posljedica plana bit će da u cijeloj Hrvatskoj činovnici za iste poslove primaju iste plaće.

RTL  u suradnji sa portalom Gradonačelnik.hr istražio je kolike neto plaće imaju hrvatski gradonačelnici. Donosimo kolike neto plaće primaju  gradonačelnici iz Dubrovačko-neretvanske županije, Metkovića, Korčule, Opuzena, Ploča i Dubrovnika, a kako stoje u odnosu na svoje kolege pogledajte u RTL-ovom istraživanju.

Katarina Ujdur, MOST-ova gradonačelnica u Metkoviću mjesečno prima 8087,68 kuna,  HDZ-ovac Andrija Farbris, gradonačelnik Korčule radi za 12260,58 kuna mjesečno,  Ivo Mihaljević, HDZ-ov gradonačelnik Opuzena ima  plaću od 11812,64 kuna , plaća gradonačelnika Ploča Krešimira Vejića iz HDZ-a je 12684,92 kune a  najveću gradonačelničku plaću u županiji  od 17980 kuna do kraja prošle godine imao je bivši dubrovački gradonačelnik , HNS-ovac Andro Vlahušić.


dubrovacki.hr