Politika i gospodarstvo

DVIJE VRTIĆKE GRUPE: Prostor stare crkve uređuje se za potrebe Dječjeg vrtića

Kako je danas na svom službenom profilu podijelio gradonačelnik Krstičević, radovi na uređenju i prenamjeni prostora stare crkve u Pločama u smještajne kapacitete za dvije vrtićke skupine napreduju odlično i bit će završeni do početka travnja.

“Ova prenamjena bila je najbrže rješenje da svakom djetetu osiguramo mjesto u vrtiću i mogućnost upisa. Nakon izrade glavnog projekta proveden je postupak nabave i odabran izvođač radova s kojim je Grad Ploče početkom veljače sklopio Ugovor vrijednosti 424.590,64 kuna bez PDV-a” – napisao je pločanski gradonačelnik.


Doznajemo da radovi uključuju građevinsko – zanatske radove, parterne instalacije, izvođenje vodovoda i kanalizacije, elektrotehničke radove, vatrodojavu te strojarske radove. Prenamjenom i uređenjem ovog prostora dobiti će se uređen prostor za dvije vrtićke skupine, pripadajući sanitarni čvor, čajna kuhinja te uređen okoliš unutar kojeg će biti igralište za djecu vrtićke dobi.

“Cijenjeni sugrađani, prenamjenom ovog prostora i prostora u Pastoralnom centru te izgradnjom novog objekta dječjeg vrtića u Staševici postigli smo to da će kod idućeg ciklusa redovnih upisa svi mališani imati mjesto u vrtiću, a time će roditeljima biti značajno olakšano usklađenje poslovnih i obiteljskih obaveza” – zaključio je Mišo Krstičević.