Politika i gospodarstvo

Domovinski pokret u pomoći ljudima Banovine

Dok se neki šeću stradalim područjem i daju izjave, vrijedni članovi Domovinskog pokreta u tišini rade. Prvog dana ove katastrofe formirali su krizni stožer na nivou cijele države, pozvali sve članove, volontere i građane da im se priljuče i pomognu, bilo donacijama, bilo svojim radom.
Do sada su ugroženom stanovništvu prikupili i dostavili preko 150 tona potrepština, od hrane do građevinskog materijala. Zakupili su nekoliko skladišta u Sisku i okolici kroz koja svakodnevno prolaze tone i tone pomoći. Vrijedni članovi, njih 50-70, svakodnevno razvoze prikupljenu robu napaćenom stanovništvu, obilaze sva sela oko Petrinje, Siska i Gline, ljudima osobno dostavljaju pomoć na ruke. Rade na sanaciji krovišta i na manjim građevinskim popravcima, dostavljaju agregate, kamp kućice.
Putem društvenih mreža povezuju stradalnike i njihove obitelji s onima koji nude smještaj, s raznoraznim donatorima, osiguravaju prijevoz i smještaj.
Predsjednik i svi saborski zastupnici Domovinskog pokreta, predstavnici županijskih podružnica i ogranaka neumorno rade, ne pitaju kada i gdje je potrebna pomoć, reagiraju na bilo kakvu dojavu i potrebu lokalnog stanovništva.

I članovi Domovinskog pokreta Dubrovačko-neretvanske županije su aktivno uključeni od prvog dana, kamion sa donacijama je na putu prema Sisku i Petrinji, a grupa volontera, cijelo predsjedništvo ogranka Ploče odlazi za dan-dana volontirati s kolegama.

Obiđite stradala područja, sigurno ćete susresti nekog saborskog zastupnika DP-a i desetke neumornih članova, koji svakodnevno padaju s nogu od umora. O njima se u našim medijima ne piše. Na žalost.


Domovinski pokret Ploče

 

Ploče Online koristi priliku zahvaliti se svim volonterima i donatorima koji pomažu stradalnicima Banovine!