Politika

Domovinski pokret predstavio svoje kandidate za predstojeće lokalne izbore

U Dubrovniku danas, s početkom u 11:55 sati na Stradunu, ispred crkve sv.Vlaha Domovinski pokret predstavio je svoje kandidate za župana Dubrovačko – neretvanske županije i kandidatkinju za gradonačelnicu grada Dubrovnika, te njihove zamjenike. Predstavljanju kandidature podršku su dali glavni tajnik Domovinskog pokreta Darijo Žepina i saborski zastupnik, general Ante Prkačin.

Nakon uvodnog pozdrava i riječi podrške kandidatima glavnog tajnika Domovinskog pokreta g.Darija Žepine kandidati su se osobno predstavili.

Kandidatkinja za gradonačelnicu Ivana Končevski:


Prije svega htjela bi istaknuti da mi je iznimna čast biti kandidat Domovinskog pokreta za gradonačelnicu Dubrovnika te se zahvaljujem mojim stranačkim kolegicama i kolegama na ukazanom povjerenju.

Dolazim iz privatnog sektora u kojem sam prošla sve skaline, od najnižeg do mjesta direktorice i znam kako uspješno voditi sustav. Puno je problema u Dubrovniku, a ova kriza samo je to ogolila do kraja.

Svi znate da je nama u Domovinskom pokretu demografija iznimno bitna. Stoga su mlade obitelji jedna od okosnica našeg programa. Jedna od mjera koje ćemo uvesti je besplatan vrtić za sve. Ali vrtići ne znače puno ako obitelji nemaju gdje stanovati. Zato ćemo se fokusirati i na stambeno pitanje mladih, koje se već godinama ne rješava, dok za ovaj nakaradni pokušaj HDZ-ovog POS-a mogu reći da je sve samo ne pravedan. Stoga ćemo mi napraviti nove stanove, a natječaj će biti po puno pravednijim kriterijima.

Kad smo kod stambenog zbrinjavanja, užasnuta sam da danas, 30 godina od Domovinskog rata, u našem gradu imamo branitelje koji još uvijek nemaju riješeno stambeno pitanje. Za razliku od prošlih vlasti, mi ćemo se pobrinuti za njih i osigurati da napokon dobiju svoj dom. Njihova žrtva omogućila nam je slobodu i na tome ćemo im vječno biti zahvalni. Stoga obećavam da ćemo im vratiti dostojanstvo koje im je HDZ oduzeo uklanjanjem spomenika Domovinskom ratu s Pila i to na način da ćemo u dogovoru s njima tamo postaviti pravi spomenik kojim će se dostojno obilježiti njihova djela i veličanstvena pobjeda nad agresorom.

Naravno, sve to zahtjeva financijska sredstva i u tom smislu i mi tražimo povratak zidina gradu. Taj novac pripada građanima i mi ćemo se pobrinuti da oni njime raspolažu. Ali jednako smo i za obnovu spomenika i u dogovoru s DPDS-om naći ćemo model kako im omogućiti da to nastave vrijedno raditi. Ova kriza je pokazala da naše gospodarstvo ne smije ovisiti samo o turizmu. Stoga ćemo pokrenuti razvijanje drugih industrija u Dubrovniku, poput IT-a ili filmske industrije. Dubrovnik je pokazao potencijal, ali nažalost do sada ga nisu znali iskoristiti.

Svi znate da Domovinski pokret predstavlja jednu novu, drugačiju politiku. Kako smo na državnoj razini unijeli potrebnu svježinu, tako ćemo i u Dubrovniku. Nakon ovih izbora glas domoljublja bit će nezaobilazan u gradskoj politici. Dokaz da smo drugačiji je što sam ja jedina kandidatkinja, a zajedno s mojom budućom zamjenicom činit ćemo prvi ženski tim na čelu našeg grada.

Kandidat za župana DNŽ Ivica Matić:

Naša županija treba promjene, to svi sada vide. Nakon tri desetljeća neuspješnih vladanja i lijevih i desnih došlo je vrijeme da građanima ponudimo drugačiju politiku, povratak vrijednostima koje svi dijelimo i najvažnije, osiguramo uvjete života primjerene 21. stoljeću i bogatstvu koje nas okružuje. A kakvo je to tek bogatstvo!?

Naša županija nije samo turizam, u kojem svi i danas vide slamku spasa. Nažalost, ova kriza pokazala je da se ne možemo i ne smijemo oslanjati samo na njega.
Kako bi rekli naši Konavljani – pravi domaćin ne stavlja sva jaja u jednu košaru. Stoga mi u Domovinskom pokretu na turizam gledamo kao na sredstvo koje će pokretnuti ekološku i lokalnu poljoprivredu. Poljoprivredu koja će i bez njega biti samoodrživa i sposobna za proizvodnju hrane za cijelu našu županiju. Ako se to može postići s mandarinama, može jednako i s bilo kojim drugim proizvodom.

Naša želja je od Prevlake do Neretve iskoristiti brojne površine koje danas propadaju, zapuštene i neiskorištene. Stoga je moj cilj osigurati da više ne ovisimo o drugima i da budemo samoodrživi. Kako to ostvariti? Uz poticajnu infrastrukturu i sredstva iz svih mogućih izvora za male OPG-ove i obrte. Tako omogućujemo našim mladim obiteljima da se poljoprivredom bave i uz svoje osnovne poslove, da dodatno zarade za sebe i svoju obitelj.

A za naše poduzetnike organizirat ćemo slobodne poduzetničke zone bez parafiskalnih i inih nameta te svim mladim i poduzetnim žiteljima osigurati svu moguću potporu.

Najvažnije od svega, za razliku od sadašnjeg župana, ja namjeravam raditi i osigurati da svi naši žitelji – bilo na kopnu ili na otocima, Pelješcu, u Neretvi ili Župi, imaju sve uvjete za dobar život. Meni je svaki naš sugrađanin bitan i svako mjesto u našoj županiji njen centar. I zato ću se u upravljanju županijom voditi najboljim načelom – domaćinski!

Prigodnim rječima podrške na kraju okupljenima se obratio i general Ante Prkačin, saborski zastupnik Domovinskog pokreta.

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni