Politika

Dobroslavić održao sastanak s predstavnicima gradova i općina

Župan Nikola Dobroslavić održao je sastanak s predstavnicima gradova i općina Dubrovačko-neretvanske županije kako bi što bolje surađivali na važnim zajedničkim projektima.

Jedan od najvažnijih projekata je centar za gospodarenje otpadom koji bi trebao biti izgrađen u Lučinom Razdolju.

Kako je kazao župan, centar je dobio sve potrebne okolišne dozvole, ali tek slijedi izrada idejnog projekta i studije izvedivosti. Također postoje problemi s otkupom zemljišta pa će vjerojatno biti potreban postupak izvlaštenja.


Na sastanku je dogovoreno i da će Dubrovačko-neretvanska županija postati funkcionalna regija, što će značiti međusobnu suradnju u rješavanju problema.

Župan Dobroslavić je posebno tu naglasio prometnu povezanost te izvlačenje sredstava iz EU fondova. Na ovom projektu očekuju potporu Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

– Kada bude zajedničke suglasnosti potpisat ćemo sporazum, izjavio je Nikola Dobroslavić.

A. V. / DUBROVAČKI VJESNIK
Foto: Nikša Duper/CROPIX
www.slobodnadalmacija.hr

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni