Politika i gospodarstvo

Do 7 sati jutros 20 osoba vraćeno u mjesto prebivališta, neki su bili u samoizolaciji

Od ponoći međužupanijsko putovanje moguće je samo uz propusnicu. Do sad je bilo oko 80 tisuća zahtjeva za izdavanje propusnica, a odbijeno je čak njih 60 posto.

U emisiji U mreži Prvog gosti su bili državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva Bernard Gršić, pomoćnik načelnika Uprave policije Dragan Tokić, pročelnica zagrebačkog Gradskog ureda za mjesnu samoupravu Renata Šimon i načelnik Stožera civilne zaštite SDŽ Splitsko-dalmatinske županije Luka Brčić.

“Iako većina građana poštuje odluku, do 7 sati jutros 20 osoba je vraćeno u mjesto prebivališta jer nisu imale propusnice. Zatečene su i 2 osobe kojima je izrečena mjera samoizolacije”, izjavio je u emisiji U mreži Prvog pomoćnik načelnika Uprave policije Dragan Tokić.


“Stiglo je 92.600 zahtjeva, izdano 38.500 propusnica, 33.500 je odbijeno, obrađuje se 20-ak tisuća, bit će učinjeno tijekom dana”, izjavio je državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva Bernard Gršić.

Naglasio je da dolazi veliki broj zahtjeva, ali i veliki broj je odbijen jer dolaze i nepotpuni zahtjevi. Nije jasno dokazano da netko želi putovati i za to ima opravdani razlog. Takvi građani mogu ponovno podnijeti zahtjev.