Politika i gospodarstvo

„Dječji vrtić Ploče djeci i roditeljima”: Gradu Pločama 5 milijuna i 300 tisuća kuna bespovratnih sredstava!

Za projekt „Dječji vrtić Ploče djeci i roditeljima” Gradu Pločama 5.310.593,50 kn bespovratnih sredstava u 100%-tnom intenzitetu potpore

Grad Ploče je novim odobrenim projektnim prijedlogom omogućio uvođenje posebnih programa i produljeni boravak djece u Dječjem vrtiću Ploče (uključujući i područne vrtiće u Kominu, Staševici i Rogotinu), a Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisat će se u Zadru, 15. siječnja 2019. godine.

Radi se o iznosu od 5.310.593,50kn u 100%-tnom intenzitetu potpore.


„Dječji vrtić Ploče djeci i roditeljima“ naziv je još jednog projekta kojemu je nositelj Grad Ploče, a koji je pozitivno ocijenjen i omogućit će unaprjeđenje usluge ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Naime, kako i sam naziv projekta govori, usluge koje donosi provedba ovog projekta trebala bi roditeljima čija su djeca korisnici Dječjeg vrtića Ploče, uključujući i područne vrtiće, pomoći boljoj usklađenosti obiteljskog i poslovnog života.

Nove usluge donose nemjerljivu korist dječjem razvoju i napretku. Sredstvima koja su odobrena za ovaj projekt, a radi se o iznosu od 5.310.593,50 kn, provodit će se novi posebni programi te programi javnih potreba usmjereni upravo na područja dječjeg razvoja, sukladno ukazanim potrebama.

U trajanju od 30 mjeseci će se u naše vrtiće uvesti i u redovan program vrtića integrirati program za rad s darovitom djecom, program za rad s djecom s poteškoćama, lutkarski program, sportski program, glazbeni program te STEM (prirodne znanosti, informatika, inženjerstvo i matematika) program, a pozitivna ocjena ovog projekta ujedno donosi i mogućnost zapošljavanja i educiranja dodatnog osoblja i vanjskih suradnika te nabavu potrebne opreme za provedbu svih spomenutih programa.

Predstavnici Grada Ploča sudjelovat će 15. siječnja u Zadru na svečanom potpisivanju ugovora s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku za ovaj hvalevrijedan projekt, kojeg Grad Ploče provodi u partnerstvu s Dječjim vrtićem Ploče.

– Nakon što su sva djeca sa liste čekanja upisana u novouređene i opremljene prostore u Pastoralnom centru te nakon potpisivanja Ugovora o dodjeli besprovatnih sredstava za izgradnju i opremanje novog dječjeg vrtića u Staševici vrijednog 6.393.159,00kn, odobreni je projekt „Dječji vrtić Ploče djeci i roditeljima” dokaz sustavnog rada u podizanju standarda u predškolskom odgoju i brige za naše najmlađe sugrađane – izjavio je nakon još jednog uspješno provedenog projekta Mišo Krstičević, gradonačelnik Ploča

Izvor: Grad Ploče