Politika i gospodarstvo

DIREKTOR HEP ODS-a U SLUŽBENOM POSJETU: ‘Idući tjedan nastavljaju se radovi na TS Srđ’

TS Srđ by portaloko

Direktor HEP Operatera distribucijskog sustava Željko Šimek sa suradnicima i predstavnicima izvođača radova obišao je gradilište TS 110/20(10)kV Srđ na kojemu će od sljedećeg tjedna ponovno krenuti aktivni radovi.

Prethodno je o nastavku radova razgovarao s direktorom Elektrojuga, Antom Glavorom i njegovim suradnicima te predstavnicima tvrtke Končar, Davorom Mladinom, članom uprave Končar – Elektroindustrije, Stjepanom Dragičevićem, članom uprave Končar – Inženjeringa za promet i transport i Krešimirom Spieglom, direktorom u istoj tvrtci.

Na tom sastanku dogovoren je način nastavka radova nakon odlaska u stečaj Hidroelektre niskogradnje d.d., kao jednog od članova zajednice ponuditelja koja je dobila posao gradnje TS Srđ.


„Bez obzira na ovu neugodnu situaciju važno je istaknuti kako ona neće poremetiti unaprijed postavljene rokove završetka ovog kapitalnog projekta“, rekao je Željko Šimek, naglasivši kako je riječ o projektu koji ima veliku važnost ne samo za Elektrojug, već i za cijeli HEP ODS, a čijim će se puštanjem u promet i povezivanjem s kabelskim raspletom, kojeg se paralelno izvodi po gradu, riješiti pitanje alternativnog pravca napajanja električnom energijom Dubrovnika i poboljšati uvjeti u elektroenergetskoj mreži.

Na TS Srđ do sada je napravljeno 90 posto građevinskih radova i 60 posto elektromontažnih radova, a završetak svih radova planira se najkasnije do sredine srpnja 2015. godine.

U sklopu posjeta direktor Šimek i njegovi suradnici Ante Pavić i Davor Sokač održali su u sjedištu Elektrojuga i kolegij s voditeljima službi koje se brinu o opskrbi električnom energijom juga Hrvatske.“

 

Tekst i foto: www.portaloko.hr