Politika i gospodarstvo

Direktor “gasi” radio

HDZ i SDP U klinču zbog Jasena

Gradska imovina se uništava i gubi vrijednost, ističe Mišo Krstičević, šef SDP-a, prozivajući direktora RPP-a Brajlovića i gradonačelnika Vejića (HDZ). Na Radiju nema radnih, kadrovskih i programskih problema, uzvraća Brajlović

Zbog Radiopostaje Ploče u gradu na ušću Neretve ovih dana zaratili su vladajući HDZ i oporbeni SDP. I dok SDP proziva gradonačelnika Krešimira Vejića (HDZ), koji je ujedno i jedini član Skupštine Radija, za nesavjesno upravljanje gradskom imovinom, zbog čega je Radiopostaja zapala u probleme i dugove, za vladajući HDZ ništa nije sporno. Oporba im na savjest stavlja kadroviranje na Radiju i dovođenje sadašnjeg direktora Jasena Brajlovića, za kojega tvrde da je na toj funkciji već skupio dvije kaznene prijave pa bi uskoro zbog njegove (ne)sposobnosti gradski radio mogao potpuno zašutjeti. Radi se o zlouporabi položaja u gospodarskom poslovanju krivotvorenjem studentskih ugovora za honorarne radijske suradnike te nanošenju financijske štete Radiju.


Blokada za vratom

Stanje na Radiopostaji Ploče je iznimno teško. Tko trenutačno rukovodi tom tvrtkom, ne znamo, jer neslužbeno saznajemo da je direktor Jasen Brajlović na bolovanju već gotovo mjesec dana, odnosno od dana kada su protiv njega pokrenute istrage. Jedna je već rezultirala, kako neslužbeno saznajemo, i optužnim prijedlogom, dok je druga u tijeku – kazao nam je Mišo Krstičević, predsjednik Gradskog odbora SDP-a Ploča. Nismo zadovoljni situacijom u gradskoj Radiopostaji; prvo iz potrebe građana za pravodobnom i točnom informacijom, a onda i zbog toga što se gradska imovina uništava i gubi vrijednost – kazao je Krstičević, naglasivši da je račun Radija do sada nekoliko puta bio blokiran. Krstičević je zatim podsjetio na izbor sadašnjeg direktora Radija, pojasnivši da je isključiva namjera gradonačelnika Ploča Krešimira Vejića da “eliminira” Miroslava Barbira kao direktora pod svaku cijenu. Kakav je direktor bio Brajlović, svjedoče i njegove izjave na sjednici Gradskog vijeća kada je kazao da mu je natječajnu dokumentaciju za Agenciju za elektroničke medije radio jedan “student”. Što reći o direktoru koji svoj posao, za koji je i više nego dobro plaćen, povjerava studentu? Da ne govorimo o tome što je, radi direktorova nerada i nebrige, RPP morao vratiti 25.000 kuna Agenciji za elektroničke medije, jer nisu ispoštivali sve ugovorene obveze vezano uz emitiranja programa, rezolutan je Krstičević.

– Možda je Brajlović i doveden za direktora da bi odigrao svoju ulogu u slučaju tužbe bivše djelatnice Marije Grgurinović Bebić protiv Radiopostaje Ploče. Brajlović je dao sve od sebe da taj slučaj Radiopostaja izgubi, priznajući krivnju i otkazujući dotadašnjem odvjetniku samo dan prije rasprave. Pa je na kraju, kad već nije uspio spasiti slučaj za tužiteljicu, jer je sutkinja odbila njegovo priznavanje krivnje, kao protivno interesima Radija, spasio novčanik tužiteljice time što je nedostavljanjem popisa troškova sudu uspio da Radio postaja Ploče ne naplati parnični trošak od tužiteljice – govori Krstičević.

Dobili plaće za ožujak

– Znakovito je da su jedini koji su branili ovaj postupak direktora Brajlovića na sjednici Gradskog vijeća bili gradonačelnik Krešimir Vejić, predsjednik Gradskog vijeća Davor Mihaljević i Tomislav Batur, i to gurajući tezu da je riječ o beznačajnom iznosu novaca za koji je oštećen Radio.

Prozvani direktor Radio Ploča Jasen Brajlović o svemu ovome ima potpuno drugačiju istinu. -Radio Ploče sasvim normalno i profesionalno funkcionira. Nikakvih radnih, kadrovskih i programskih problema nema. Zaposlenici su dobili plaću za treći mjesec, a za četvrti će dobiti tijekom ovoga mjeseca – pojasnio je. Što se dugovanja tiče, ne razlikujemo se nimalo od većine hrvatskih tvrtki jer duplo više nama duguju nego mi drugima – govori Brajlović, naglašavajući da Radio ima troje zaposlenika. Govoreći zatim o sudskom sporu između bivše djelatnice Radija Marije Grgurinović Bebić i Radiopostaje Ploče, zbog čega ga proziva oporba i najavljuje podizanje kaznene prijave, Brajlović naglašava da taj spor nema financijske vrijednosti. Sudski spor je okončan u korist Radiopostaje Ploče – dodao je te je naglasio da Radiopostaja Ploče ni kune ne mora vratiti Agenciji za elektroničke medije, što možete provjeriti u Agenciji.

Vejić zatražio očitovanje

I gradonačelnik Krešimir Vejić potvrdio je da spor Radija i zaposlenice Marije Grgurinović Bebić nema financijsku vrijednost. Nadalje, prema informacijama koje imamo, što se tiče situacije oko natječaja Agencije za elektroničke medije i njegove nerealizacije, Radio postaja Ploče nije u obvezi“vratiti” novac, jer prijava na natječaj nije ni prošla pa tako novac nije ni isplaćen – kazao je Vejić. Zatražio sam očitovanje direktora o slučaju zlouporabe položaja i ovlasti i krivotvorenja službene I poslovne isprave. Međutim, upućen sam od strane Ministarstva unutarnjih poslova I samog DORH-a da ne komentiram situaciju za koju je u tijeku istraga, konkretno, za situaciju vezanu uz poslovanje RPP-a, odnosno direktora Jasena Brajlovića- zaključio je Krešimir Vejić.

sdp-ploce.com via slobodnadalmacija.hr