Politika i gospodarstvo

DAN GRADA: Održana Svečana sjednica Gradskog vijeća

Danas je u Pločama Svečanom sjednicom proslavljen Dan Grada i dan župe Kraljice Neba i Zemlje, koji se slavi sutra, 31. svibnja.

U jutarnjim satima je izlaslanstvo Grada predvođeno gradonačelnikom Mišom Krstičevićem i predsjednikom Gradskog vijeća Nikom Orepićem položilo vijence i zapalilo svijeće na centralnom križu na gradskom groblju Laništima i pored spomenika palim hrvatskim braniteljima.

Vijence i svijeće su položili i predstavnici MUP-a, JVP Ploče i udruga proizašlih iz Domovinskog rata sa područja Grada Ploča i predstavnici političkih stranaka s područja Grada.


U 11 sati je u Domu kulture održana Svečana sjednica povodom Dana Grada na kojoj su od uzvanika bili prisutni i čelnici susjednih gradova i općina, Metkovića, Vrgorca, Kule Norinske.. Iz županije Dubrovačko – neretvanske nije bio nitko.

Sjednica je započela intoniranjem državne himne od strane klape “Stina” Ploče i minutom šutnje za pogunule hrvatske branitelje. Okupljene uzvanike je pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Grada Ploča, Niko Orepić koji je i otvorio Svečanu sjednicu Gradskog vijeća.

Nakon njega, gradonačelnik Mišo Krstičević je u svom obraćanju spomenuo “da su prošle tri godine od kada sam stupio na dužnost i imam čast biti gradonačelnikom Ploča. Načini obavljanja dužnosti, perspektive, planovi, entuzijazam koji nas pokreće, produktivnost i optimizacija svih procesa jesu i konkretne i apstraktne stvari koje se iz dana u dan mijenjaju, evoluiraju i poprimaju specifičnije obrise onoga što moji suradnici, kolege i ja upravo jesmo…

Najveće zahvale za podršku i nesebičnu pomoć, motivaciju za predanost i ustrajnost te za sve lijepe trenutke i uspjehe, dugujem svim građanima Grada Ploča, Pločankama i Pločanima, koji naš grad nose u srcu. Hvala Vam”

Nakon gradonačelnika, u sklopu sjednice je gospodin Marin Jelčić iz arhitektonskog studija SKROZ predstavio dva projekta koje Grad Ploče planira kao dio vizije razvoja Grada Ploča u cjelini.

U glazbenom dijelu su, osim klape Stina, nastupile i mlade glazbene nade iz Osnovne škole “Vladimir Nazor” – glazbeni odjel, Brigita Marinović i Claudia Elen Magnuskova.

Nakon što je predsjednik Gradskog vijeća Niko Orepić zaključio Svečanu sjednicu, u holu Doma kulture priređen je prigodni domjenak za sve uzvanike.