Politika i gospodarstvo

Dan branitelja Grada Ploča

Prisjećanjem na sve poginule branitelje započeli obilježavanje

Svečanim polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Centralnom križu, Spomeniku hrvatskih branitelja, te kod kipa svetog Nikole, branitelji su započeli obilježavanje svoga dana. Svečanost su pjesmom pratili pučki pjevači Rogotina, a na svakom spomen mjestu duhovnu riječ je uputio don Petar Mikić.
“Oni su najdragocjenijom tekućinom natopili naša polja, svojim životima i žrtvom svojom zadužili nas da čuvamo spomen na njih. Zato svaki svečan dan treba se naših vitezova prisjetit i odat im počast.”

Svečanosti su prisustvovali i vijence u ime Grada Ploča položili i gradonačelnik Ploča Krešimir Vejić, dogradonačelnici Mate Dugandžić i Zdenko Mateljak i predsjednik Gradskog vijeća Davor Mihaljević, a u ime Dubrovačko-neretvanske županije zamjenica župana Marija Vučković.


Udruga branitelja Grada Ploča, koordinacija braniteljskih udruga, cvijeće je položila i ispred lučke zgrade i zgrade HŽ-a.

Branitelji su na prigodnom domjenku zahvalili svima koji su pomogli u radu udruge, a diplome dodijelili nagrađenima na sportskim natjecanjima u organizaciji branitelja.

Hvala vam svima,a branitelji će i dalje biti tu za svoj grad,rekao je tom prilikom Željko Čović, predsjednik Udruge branitelja Grada Ploča, inače vrlo aktivne udruge našeg grada, čiji su članovi redoviti pomagači i prijatelji velikog broja akcija u gradu.

 
Tekst i slike: Grad Ploče Službeni Profil