Politika i gospodarstvo

CYCLING-NERETVA.COM: U Pločama predstavljena nova web stranica cikloturizma u Neretvi

Cikloturizam Doline Neretve na novom webu!

Dolina Neretve u posljednje tri godine provodi projekt razvoja cikloturističke ponude. Gradovi Metković i Ploče te općine Kula Norinska, Slivno i Zažablje udružili su se kako bi aktivirali značajne potencijale cijele regije za razvoj ovog brzorastućeg oblika selektivnog turizma te iskoračili na veliko europsko tržište.

Trasirane su nove rute usmjerene primarno na tržište trekking i cestovnog biciklizma, osmišljen je novi vizualni identitet destinacije, kreiran slogan i marketinške poruke, snimljene fotografije te produciran promotivni video, a izrađen je i detaljan plan promocije s naglaskom na digitalni marketing.


Posebnu važnost u značajnijem iskoraku Doline Neretve prema europskom cikloturisitčkom tržištu je i stvaranje nove web stranice, posvećene promociji i valorizaciji cikloturizma, koja je, na novoj web domeni cycling-neretva.com predstavljena u Pločama.

Web stranica “Cycling Neretva” služit će kao promotivna i komunikacijska platforma koja će cikloturistima te agencijskim operaterima pružati informacije o destinaciji, cikloturisitčkim proizvodima i najvažnijim atrakcijama.

Projekt razvoja cikloturističke ponude destinacije Doline Neretve nastavlja se i u 2021. te će biti usmjeren radu sa specijaliziranim cikloturističkim agencijama za koje će biti organizirano studijsko putovanje kako bi im se predstavili postojeći potencijali te dobile povratne informacije o njihovim potrebama.

Tekst i foto: Grad Ploče