Politika

Crpna postaja spašavat će Komin od poplava

crpna postaja komin by ante sunjic

Zbog radova na projektu oborinske odvodnje u trupu županijske ceste, na temelju suglasnosti Županijske uprave za ceste, u Ulici Stjepana Radića u Kominu obustavljen je promet svih vozila do kraja listopada ove godine. Radove obavlja tvrtka “Vodoprivreda” iz Vrgorca, a vrijednost investicije s PDV-om je oko 330 tisuća kuna. Novac osiguravaju Grad Ploče i Ministarstvo regionalnog razvoja, u odnosu 40 prema 60 posto kad je u pitanju neto iznos, dok cjelokupan iznos PDV-a plaća Grad Ploče. “Hrvatske vode” osiguravaju dvije pumpe vrijednosti oko 60 tisuća kuna.
Namjena je crpne postaje odvodnja oborinskih voda prepumpavanjem kad su vodostaji u Neretvi visoki i kad se oborinska voda ne može gravitacijom slijevati u rijeku, a crpna postaja pomoći će i u eventualnim poplavama, kojima je Komin bio izložen.

Za vrijeme obustave prometa tim dijelom županijske ceste, obilazni pravac za vozila čija ukupna masa ne prelazi 7,5 tona (osim gradilišta, javnog prijevoza putnika te interventnih vozila) bit će lokalna cesta Banja – Desne – Kula Norinska i obratno. Za ostala vozila obilazni pravac prema Kuli Norinskoj i dalje prema Metkoviću odvijat će se preko D8 – Opuzen – D9 – Metković – D62 – Kula Norinska Ž6217.

Tekst i foto: Ante Šunjić
www.slobodnadalmacija.hr


Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni