Politika i gospodarstvo

U cijeloj županiji na javnim radovima zaposleno 745 osoba, u Pločama 85

Program javnih radova na sanaciji posljedica od požara i poslovima preventivnih mjera zaštite od požara i bujičnih poplava u razdoblju jesen/ zima 2017./2018. godine koji provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje polučio je dobre rezultate u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Naime, prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na program se javilo ukupno 745 nezaposlenih osoba u cijeloj županiji, njih 250 s područja Grada Metkovića, a iz Grada Ploča 85 nezaposlenih osoba.

U Kuli Norinskoj javilo se 45, a u Opuzenu 31 osoba. Ovaj nacionalni program provodi se u suradnji s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava, a cilj je u suradnji s općinama i gradovima te nadležnim institucijama kao nositeljima projekta angažirati što veći broj nezaposlenih osoba u spomenutim poslovima sanacije i prevencije od požara i sanacije bujičnih poplava tijekom jeseni i zime u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Župan Dobroslavić pozdravio je provedbu ovog programa kojeg u 100 postotnom iznosu financira država.Trajanje programa je do šest mjeseci u punom radnom vremenu ili do šest mjeseci u nepunom radnom vremenu uz mogućnost obrazovanja. Radovi će biti plaćeni u iznosu prosječne minimalne plaće 3839,47 kuna, a bit će pokriveni i troškovi prijevoza.


Radio Ploče