Politika

Čestitka HDZ-a GO Ploče povodom 23. obljetnice neovisnosti

Povodom 23. obljetnice Dana neovisnosti prisjetimo se hrvatskih branitelja i svih stradalnika Domovinskog rata koji su dali krvav danak slobodi.
Hrvatski sabor je 8. listopada 1991. donio povijesnu odluku o raskidu svih državnopravnih veza s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ, čime je Hrvatska postala nezavisna i samostalna država, i taj se dan obilježava kao Dan neovisnosti. Zbog mogućih novih zračnih napada na Zagreb, povijesna sjednica održana je na tajnom mjestu u podrumu Inine zgrade u Šubićevoj ulici u Zagrebu. Sabor je pritom utvrdio da Republika Hrvatska više ne smatra legitimnim i legalnim ni jedno tijelo dotadašnje SFRJ, te da ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije, koja više kao takva ne postoji.

Zahvaljujući odlučnosti predsjednika Franje Tuđmana, Vlade i HDZ-a, koji je tada imao većinu u Saboru, da se ide u proglašenje, danas živimo u samostalnoj i nezavisnoj državi.

Svim građanima Republike Hrvatske, a posebno Pločankama i Pločanima, čestitamo Dan neovisnosti!


HDZ GO Ploče

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni