Politika i gospodarstvo

Čestitka gradonačelnika Miše Krstičevića za Praznik rada

Drage sugrađanke i sugrađani,
 
upućujem Vam iskrene čestitke povodom Međunarodnog Praznika rada – 1. svibnja. Želim Vam da ovaj praznik provedete rasterećeni od svakodnevnih briga, u dobrom raspoloženju i uvjerenju da zajednički gradimo bolje društvo. Društvo u kojem će svaki pojedinac imati jednake mogućnosti za dostojan život od poštenog i predanog rada jer pravo na rad kao i pravo na život od vlastitog rada imperativ je svake zajednice.
 
Međunarodni praznik rada podsjećanje je na povijesnu borbu radničke klase u čitavom svijetu i težnju da se stvori humaniji i pravedniji odnos prema radnicima.
Prilika je to da se još jednom sjetimo uloge radništva u razvoju društva, njihove borbe kroz povijest, te stečevina te borbe koje običavamo zvati socijalna država.
 
Ona nije samo pomaganje onima bez ili nedostatnim primanjima, ona je i poštena plaća za obavljeni rad, pristojna mirovina, radno vrijeme koje omogućava i vrijeme za obitelj i sebe, cjeloživotno obrazovanje i napredovanje. To su stečevine naših predaka, koje moramo braniti i razvijati.
 
Drage Pločanke i Pločani, u svoje osobno ime, te u ime Grada Ploča svima čestitam Međunarodni praznik rada!
Mišo Krstičević