Politika

Čakovec: Razgrabljenje 22 tone mandarina iz doline Neretve!

Nezamapćena gužva vladala je danas na čakovečkom sajmu, a razlog su – mandarine. U samo dva sata razgrabljene su 22 tone mandarina koje su proizvođači iz doline Neretve šleperom dovezli u Međimurje, na sjever Hrvatske. Rezutat je do akcije Finoteke.com i proizvođača koji nisu znali kamo s viškom mandarina za koje im trgovci nude, kako kažu, sramotno niske cijene.


Preko Facebooka pokrenuta je akcija za pomoć neretvanskim voćarima, koju su, uz ostale, podržali Grad Čakovec i Općina Nedelišće.

– Da su stigla i dva šlepera, sve bi otišlo! – kaže Hrvoje Kolman, osnivač Finoteke, koja povezuje proizvođače i kupce. Mandarine su se prodavale po tri kune, a ubrane su jučer. Velik broj građana morao se kući vratiti bez mandarina. Bilo je čak i svađa, pa i naguravanja.

– Čekala sam u redu dva sata! – kazala je žena iz susjednog Pribislavca.

Tekst: Ivica Beti
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
www.vecernji.hr

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni