Politika

Butković provjeravao zašto kasne radovi u Pločama

luka ploče by ploce.com.hr

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković sa suradnicima posjetio je Luku Ploče gdje se na terenu informirao o projektu “Ulaz u luku Ploče”.

Riječ je o investiciji koja obuhvaća izgradnju pristupnih cesta do lučkih instalacija čija je vrijednost procijenjena na oko 64 milijuna kuna, od čega je 85 posto financijskih sredstava osigurano iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Međutim radovi kasne o čemu je upoznat ministar Butković. Za razliku od zračne luke Dubrovnik gdje sve ide po dinamici ovdje radovi kasne dvije godine. Sve je to pomalo čudno, ali dobili smo neke odgovore od ravnatelja i tražiti neka pojašnjenja od Upravnog vijeća.


Najvažnije je da se radovi završe tijekom svibnja i da terminal bude u funkciji do kraja godine te sa potpunom nabavkom lučke suprastrukture, dizalica u 2017 godini, kazao je ministar Butković. U ovom trenutku i ja moram biti zadovoljan jer se radovi primiču kraju, zaključio je Butković.

Tekst: Stanislav Soldo / www.slobodnadalmacija.hr

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni