Politika

BURNA ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA: “Župane, škola u Rogotinu se raspada”

Danas je u Dubrovniku održana 10. sjednica Županijske skupštine koja je prošla u znaku burnih rasprava po pitanju pojedinih tema.

Između ostalog, Nikola Dobroslavić podnio je izvješće o radu župana nakon koje se povela žustra rasprava vezano uz katastrofalno stanje u Područnoj školi Rogotin.

– Spomenuli smo CGO, Centar kompetenosti to sve znate. Zaštitna brana na Nerevti, izrađuje se nova studija utjecaja na okoliš. Projekt obnove OB Dubrovnik dobivena građevinska dozvola, kandidirat ćemo na eu fondove. Projekt komasacije Konavoskog polja, u pripremi dokumentacije. Intervencije na školskim objektima. Dva projekta energetske učinkovitosti – dvorana Gimnazije i učenički dom u Dubrovniku za koje smo ostvarili financiranje.


Ivo Karamatić (SDP) – Naravno, župan je pokušao fascinirat nizom brojki, ja ću malo banalizirat. Spomenuli ste da je vrijednost milijun tisuća kuna, ja bih da mi netko to objasni. Ja ću vas impresionirat i onda reče milijun tisuća kuna. Imamo tu dobrih matematičara. Ja ću se osvrnut samo na bitne stvari. Projekti koji su izuzetno važni za prometno povezivanje su izgradnja brze ceste Dubrovnik i ZL.

Nijedna aktivnost ovdje nije navedena. 40 godina imamo aktivnosti, ceste nema nigdje. Pa nemojte to navodit. Recite nismo napravili ništa. Recite Župljanima i Konavljanima i dalje ćete imat show na magistrali. Izgradnja ceste Brijesta-Perna, pričalo se o tome i 2009. Na istoj razini s istim pustim željama sve do dana današnjega. Imamo gomilu nekih Centara, tko će to financirat i tko će to radit. Ne može županijski proračun služit da bi negdje plaćao struju, komunalije i da bi negdje uhljebili ljude, a da se benefiti njihovog rad nigdje ne vide. Župan na kraju napominje kako smo nastavili branit interese županije i kaže da su od državnih tijela zatražili oštrije suprotstavljanje srpskih potezanja. Ja nisam vidio da su se oni nešto uzbunili i da ih je tangirala Zračna luka. Ne vidim razloga da se mi pretjerano uzbuđujemo, Hrvatska je dovoljno jaka, nema to smisla. Mislim da je odnos premijera dovoljna poruka našem županu i svemu što radi.

Drago mi je da će se završit dnevna bolnica u Metkoviću. Kaže i da su sve važne vijesti o projektima objavljene i da su sve aktivnosti završene. Projekti koji su puno koštali moraju poslat jasne indicije nakon toga ide to i to. Župan spominje niz škola i to je dobro. Prenamjena stare škole u vrtić izvrsna stvar, apsolutno podržavam. Problemi su sa školom u Rogotinu. Imamo vijećnika koji je rođen u Rogotinu, a nema pojma i kaže da će to župan riješit. Župane ova enormna produkcija Centara, imamo Centar i za pčelarstvo. U ovim materijalima ima 4-5 Centara, jedini benefit je što ćemo obnovit stare škole. Tu netko treba plaćat komunalije, to treba služit građanima. Ja to ne vidim. Mi sve prikazujemo da je naša zasluga. Zna se tko plagira predizborne plakate, sve se zna.

Nikola Dobroslavić – Budući da je vijećnik sve to banalizirao i onda nešto iskrivio, ne mogu se osvrnut. Primijetili ste da nastojim izbjegavat komentare vijećnika, ali ovo je prešlo granicu strpljenja. Pelješki most je za SDP bio iluzija za budale. Radimo Centre, ali nemojte ih dovodit u pitanje. Zračna luka Trebinje nema nikoga tko misli da je to dobro. Ako Vama to ne znači ništa, meni i nama znači i nećemo protiv toga dizat glas. Recite dobro ste napravili, ne vi sve namjerno iskrivljavate!

Ivo Karamatić – to je gomila nebuloza. Bilo je previše netočnih podataka.

Ivo Karamatić (SDP) – Čisto da ne ostane nedorečeno i da se ne vadimo na bivšeg gradonačelnika važno je navest činjenice. Ja pitam sve građane vjerujete li županu ili vjerujete svojim očima. Šaljem link vezano za Rogotinsku školu. O problemima svi znaju, trebamo li da se dogodi nesreća.

Ante Damić – Gospodine Karamatić po pitanju škole u Rogotinu govorite ne istine. Ono što sam vam dobacio iz klupe to je ista priča koju pričate da nije Pelješki most napravila Županija nego netko drugi.

Ivo Karamatić – Ako je Županija odvojila tisuće na školu u Rogotinu i ako su djeca krenula u školu onako pa to je žalosno.

Izvor: Dubrovački portal

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni