Politika

Božo Petrov pozvao Pločane na referendum

Drage Neretvanke i Neretvani, drage sugrađanke i sugrađani,
u nedjelju, 25. siječnja 2015. građani Ploča na referendumu će se izjasniti jesu li ZA ili PROTIV izgradnje termoelektrane na ugljen u Pločama i tako na sebe preuzeti veliku odgovornost za sudbinu doline Neretve, ali i za sudbinu njezina okruženja.
Vjerojatno znate da je na inicijativu vijećnika Mosta nezavisnih lista Županijska skupština jednoglasno usvojila prijedlog Udruge Škanj kojim se Skupština Dubrovačko-neretvanske županije protivi izgradnji takve termoelektrane na području naše županije. Sličnu odluku donijelo je Gradsko vijeće Grada Ploča, s ogradom da se o tome građani trebaju izjasniti na referendumu.

No, da bi referendum uspio potrebno je da na njega izađe 50 % plus jedan građanin upisan u birački popis Grada Ploča i s tom činjenicom ozbiljno kalkuliraju podupiratelji termoelektrane na ugljen u Pločama. Propast referenduma bio bi im izvrstan argument da protivljenje izgradnji termoelektrane na ugljen i nije tako snažno kako se predstavlja u javnosti.
Stoga, pozivam sve građane Ploča i pločanskih naselja da u nedjelju izađu na referendum, bez obzira kako na njemu glasovali. Pozivam i sve političke stranke Grada Ploča i udruge građana da svoje članove motiviraju na izlazak na referendum jer će tako njegov rezultat biti vjerodostojniji.
Apeliram i na kolegu gradonačelnika Ploča Krešimira Vejića da svoje sugrađane pozive na izlazak na referendum. Isto tako, apeliram na župana Dobroslavića i sve županijske vijećnike da svojim utjecajem potaknu građane Ploča da izađu na referendum.
Pozivam i sve vas, drage sugrađanke i sugrađani, da zamolite svoju rodbinu i prijatelje u Pločama da izađu na referendum, kako bi se pokazala stvarna volja građana Ploča koji, ponavljam, na sebi imaju veliku odgovornost za sve nas.
Moj je osobni stav, ali i stav Mosta nezavisnih lista te jednoglasan stav svih gradskih vijećnika Grada Metkovića da dolina Neretve ima puno drugih mogućnosti za svoj razvoj te da joj ne treba takav ekološko i zdravstveno pa i gospodarski jako upitan projekt.
Pločanke i Pločani, u ponedjeljak će biti kasno. Ne propustite nedjeljni referendum jer bi o našim sudbinama mogla odlučivati „motivirana“ manjina koja je ZA izgradnju termoelektrane.

gradonačelnik Metkovića
Božo Petrov


Tekst: www.metkovic.hr
Foto: Ivo Čagalj/pixsell

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni