Politika i gospodarstvo

Boris Palac, ravnatelj JU Izvor: Ciljevi su otvaranje ustanove prema javnosti, kao i veća suradnja s potrošačima

Na prošlotjednoj sjednici Gradskog vijeća Grada Ploča jedna od točki dnevnog reda bila je i imenovanje novog ravnatelja Javne ustanove „Izvor“ Ploče na vrijeme od četiri godine. Nakon provedenog natječaja, na koji su se javila četiri kandidata, Odbor za izbor i imenovanje Gradskog vijeća, predložio je vijeću imenovanje gospodina Borisa Palca za novog ravnatelja, a za kojeg je smatrao da je prijedlog programa kojeg je Palac predstavio u prijavi najkvalitetniji, uz jasnu viziju racionalizacije poslovanja i poboljšanja usluga.

Boris Palac rođen je 25. studenog 1962. godine u Imotskom, gimnaziju je završio u Sarajevu gdje je i diplomirao je na Ekonomskom fakultetu 1988. godine, odsjek poslovna ekonomija, smjer marketing, podsmjer međunarodna razmjena. 2004. godine je stekao zvanje menadžer komunalnih djelatnosti.

Prije imenovanja za novog ravnatelja Izvora radio je u Naftnim terminalima federacije d.o.o. na mjestu Voditelja službe financijsko knjigovodstvenih poslova. U razdoblju od 1995. do 2008. godine je radio upravo u Javnoj ustanovi Izvor kao šef računovodstva.


Oženjen je, otac dvoje djece, hrvatski branitelj.

Izvor je ustanova u kojoj sam radio 13 godina kao voditelj računovodstva i usko surađivao sa tadašnjim direktorom Juricom Bogunovićem koji je timski radio. Od njega sa učio kako u teškim okolnostima voditi društvo uz maksimalno uvažavanje radnika, što je bio jedan od motiva da prihvatimm ovaj posao. Osnovni ciljevi u slijedeće 4 godine, uz kontinuiranu i stabilnu vodoopskrbu i odvodnju su modernizacija opreme i znanja, digitalizacija procesa i otvaranje ustanove prema javnosti, kao i veća suradnja s potrošačima. Planira se reorganizacija rada, popunjavanje trenutno nepopunjenih ključnih radnih mjesta, uvođenje novih sustava kvalitete i upravljanja okolišem. Razvoj infrastrukture vodoosrbe i odvodnje financirat će se najvećim dijelom iz EU Fondova i sredstava Hrvatskih voda. Posebno značajan i financijski najveći je projekt izgradnje novog sustava kanalizacije za Ploče i okolna naselja” – za Ploče Online je izjavio novoimenovani ravnatelj uz naglasak:

“Prioritet će biti nabavka moderne opreme koja nedostaje tehničkoj službi, kao i usavršavanje i dodatno školovanje djelatnika te službe. Nadam se dobroj suradnji s radnicima Izvora i dobrim poslovnim rezultatima. Nakon snimljenog stanja unutar ustanove, javnost će vrlo skoro biti obaviještena o zatečenom stanju” – zaključio je gospodin Boris Palac kojemu želimo sreću na novoj dužnosti.