Politika i gospodarstvo

Boris Lalovac novi ministar financija

Slavko Linić je smijenjen, a Boris Lalovac je novi ministar financija, objavio je to premijer Milanović na izvanrednoj konferenciji za novinare koju je sazvao nakon što je jutros Linića pozvao na razgovor.

Lalovac je rođen 1976. godine u Splitu. Osnovnu i srednju školu završio je u Pločama. Diplomirao je na Fakultetu za turizam i vanjsku trgovinu u Dubrovniku 2000.godine. Šest godina kasnije magistrirao je financije i fiskalnu politiku na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Oženjen je, govori talijanski i engleski a osim radnog, posjeduje i bogato iskustvo predavača na poslovnim školama.


Prva radna iskustva stekao je kao sručni suradnik za financije u Auto-Hrvatska d.d.  u Zagrebu. Ondje je bio zaposlen od 2001. do 2003. Zatim postaje zamjenik voditelja kontrolninga u zaprešićkoj kompaniji Karbon-Nova d.o.o. 2005. godine postaje direktor Sektora računovodstva, financija i izvještavanja u Raiffeisen Leasingu gdje je radio sve do dolaska u Ministarstvo financija.

Predavao je na Sveučilištu u Splitu, Visokoj poslovnoj školi Libertas te na Visoka škola za financije i pravo Effectus u Zagrebu kolegije kao što su Analiza financijskog izvještaja, Kontrola i revizija, Kontroling, Upravljanje financijama u trgovini i Menadžment banaka.