Politika i gospodarstvo

BESPLATAN ŠKOLSKI PRIBOR: Roditelji, imate još dva tjedna za ostarivanje prava na sufinanciranje

Podsjećamo cijenjene roditelje da imaju još oko dva tjedna za podnošenje Zahtjeva za ostvarivanje prava sufinanciranja nabave školske opreme učenicima od I. do VIII. razreda osnovne škole za školsku 2021./2022. godinu.

Kako smo već pisali, gradonačelnik Grada Ploča donio je odluku o sufinanciranju nabave školske opreme učenicima od I. do VIII. razreda osnovne škole za školsku 2021./2022. godinu.

Grad Ploče sufinancirat će nabavu školske opreme učenicima od I. do VIII. razreda osnovne škole za školsku 2021./2022. godinu. Sredstva za sufinanciranje nabave školske opreme osigurana su u Proračunu Grada Ploča za 2021. godinu.


Pravo na sufinanciranje nabave školske opreme učenicima ostvaruju roditelji s prebivalištem na području Grada Ploča u iznosu od 300 kuna po djetetu/učeniku.

Za ostvarivanje prava iz ove Odluke roditelji su dužni podnijeti zahtjev za sufinanciranje nabave školske opreme za školsku 2021./2022. godinu i priložiti:

– presliku osobne iskaznice (roditelja koji podnosi zahtjev),
– potvrdu o otvorenom IBAN računu/IBAN zaštićenom računu.

Grad Ploče će od nadležne osnovne škole koju pohađaju učenici zatražiti dostavu potvrda o redovitom školovanju učenika s podatkom koji razred pohađaju.

Zahtjev može podnijeti samo jedan od roditelja djeteta/učenika.

Zahtjev s prilozima podnosi se Službi za opće poslove Grada Ploča, osobno predajom u prizemlju zgrade sjedišta Grada Ploča na posebno označenom mjestu (Trg kralja Tomislava 23) ili putem elektroničke pošte: ivan.jerkovic@ploce.hr, u razdoblju od 13. rujna do 29. listopada 2021. godine.

Obrazac zahtjeva bit će dostupan za preuzimanje, u razdoblju iz prethodnog stavka, u prizemlju sjedišta Grada Ploča na posebno označenom mjestu (Trg kralja Tomislava 23) ili na službenoj mrežnoj stranici Grada Ploča (www.ploce.hr).