Politika i gospodarstvo

ANTE PRANIĆ U ‘1 NA 10’ Dalmatinskog portala: Krstičević je ‘televizija u boji’ za Bernardića

Gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić je gost naše rubrike ‘1 na 10’. Kandidat za Sabor Stranke s imenom i prezimenom opisao je 10 kolega s političke scene…

ANDREJ PLENKOVIĆ: U zadnja dva izborna procesa gubitnik (EU izbori i predsjednički izbori). Nema hrabrosti reformirati državu, ali manjak hrabrosti nadoknađuje bahatošću i omalovažavanjem svih koji ne misle kao on. Hrvatska mu je odskočna daska za neku buduću funkciju u EU.

DAVOR BERNARDIĆ: Nema hrabrost za promjene i uvođenje novih lica. Priča o antikorupciji, a sklapa paktove s IDS-om. Za polovicu nositelja izbornih lista postavio političare iz Račanova doba. To mi izgleda kao restart na Windowsima 2000. Ne mogu ga zamisliti kao lidera države.


MIROSLAV ŠKORO: Želi reformirati HDZ, a ne državu. Bez jasnog programa, plana i vizija. Projekt s kratkim rokom trajanja.

BOŽO PETROV: Nekad reforme, danas pobačaji.

ARSEN BAUK: Ispričana priča koja se stalno reprizira za svake izbore. Kao ministar uprave nije napravio puno za novi preustroj države.

ŽELJKO KERUM: Kruha i igara. Vlast iz sjene u Splitu i Županiji skoro cijelo desetljeće.

BOJAN IVOŠEVIĆ: Revolucionar i politički gerilac. Osvježenje na političkoj sceni Splita. Dolazi njegovo vrijeme.

ANTE ČIKOTIĆ: Trebao je preuzeti Most nakon njihovog fijaska na EU izborima. Ima dobre ideje, ali treba biti odlučniji.

MIŠO KRSTIČEVIĆ: Televizija u boji za Bernardića. Budućnost socijaldemokracije. Imati takvog čovjeka u Dalmaciji i ne staviti ga za nositelja liste, to može samo Bernardić.

VILI BEROŠ: Kujundžićev pomoćnik. Redovi čekanja nisu smanjeni, zdravstvo nismo reformirali. Dugovi u zdravstvu su postali veći.

Dalmatinski portal