Politika

ALTERNATIVNI PARKING: Na rivu će se ulaziti iz Vladimira Nazora dok traju radovi

Zbog intenziviranja radova na projektu Aglomeracije u gradu Ploče, Riva će se privremeno prenamijeniti u besplatan parking kako bi građani bili što manje inkomodirani.

S tim ciljem, već u petak su označena nova, privremena parkirna mjesta, koja će građani besplatno moći koristiti za vrijeme trajanja radova u Vukovarskoj ulici i ulici Vladimira Nazora.

Upitali smo za komentar gradonačelnika Krstičevića:


„Htjeli smo prevenirati eventualne neugodnosti za građane koji žive u tom dijelu grada i koji imaju potrebu doći u taj dio grada te im osigurati alternativni parking koji će im biti blizu. Vjerujemo da će uspostavljanje ove privremene parking lokacije olakšati građanima svakodnevicu, a odluku smo donijeli i na temelju dosadašnjih iskustava s radovima na Aglomeraciji, ali i kao reakciju na povratne informacije od građana” – rekao je pločanski gradonačelnik.

Doznajemo da će se nakon završetka radova u Vukovarskoj i Nazorovoj ulici, riva vratiti u prvobitno stanje, odnosno u isključivo pješačku zonu. Važno za spomenuti je da je u doglednoj budućnosti u planu rekonstrukcija Rive koja će dobiti novi izgled i sadržaje.

„U tom smjeru već pripremamo tehničku dokumentaciju. Radi se o kapitalnom predjelu našeg grada, čija jedinstvena lokacija i potencijal ni funkcionalno ni estetski ni sadržajno do danas nisu iskorišteni. To je vrijedan komad obalnog pojasa koji će nakon projekta preuređenja postati reprezentativna šetnica kakva je potrebna Pločama te će im dati dozu mediteranskog identiteta kakav nedostaje u ovom trenutku“, istaknuo je gradonačelnik.

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni