Politika i gospodarstvo

Priopćenje HDZ-a je alibij za nerad i nesposobnost

Priopćenje koje smo dobili od predsjednika Gradskog odbora pločanskog SDP-a prenosimo u cijelosti:

Povodom javnog obraćanja gospodina Mihaljevića (jednog od lidera stranke koja obnaša vlast u gradu, člana stranke koja je odgovorna za stanje u županiji te člana stranke koja je preuzela upravljanje državom što cijelu situaciju čini tragikomičnom) u kojem se parcijalno, kroz prizmu Pločanina, osvrće na stanje početka „militarizacije“ Hrvatske koja je pokrenuta od strane gospođe Grabar- Kitarović i Vlade RH na čelu sa gospodinom Plenkovićem, pozvani smo izreći svoj stav.

Razvidno je da Mihaljević u ovoj „teškoj“ ekonomsko-političkoj situaciji  u kojoj se Ploče nalazi želi stvoriti dojam poziva na zajedništvo, kompromisa i  pružanja ruke oporbi, a time i pločanskom SDP-u.


Glavna karakteristika tog priopćenja jeste velika količina informacija, ali bez ikakvih činjenica jer brojeva i dokumenata, koji bi to trebali potvrditi, nema. Priču o milijunskim ulaganjima Grada koji zna jedino za milijunske minuse na svom računu teško da je ikome potrebno dodatno elaborirati. Teško da će itko, nakon što vrati sjećanje osam godina unatrag, pomisliti da je gospodin Mihaljević,koji je ovim činom preuzeo rizik na sebe, tvz. „samoubojstvo“ jer Vejiću kalkulator to ne dozvoljava, mislio išta od svega ozbiljno.

Kad su prije osam godina Vejić i Mihaljević ispred HDZ-a preuzeli upravljanje Pločama, svoju nesposobnost pravdali su prebacivanjem krivnje na bivšeg gradonačelnika Karamatića. Kako su godine prolazile, saldo građana koji su oni držali u ruci postajao je sve manji, a lista neispunjenih obećanja i obveza sve veća, krivnja se usmjeravala na Vladu Zorana Milanovića. Ta ista Vlada je na kraju mandata u svim aspektima ostvarila pozitivne rezultate, a mjesto našeg življenja, naziva Ploče, ostalo je u kontinuitetu propadanja. Zatim su došle dvije HDZ-ove Vlade: globalni rezultat države kroz BDP, kao i projekti koje su započeli u 2015.-oj su i dalje održavali pozitivni smijer cijele države, a Ploče, kojim rukovode Vejić i Mihaljević, i dalje su u milijunskom minusu bez ideje, bez projekata i bez jasnih politika za bilo kakav pozitivan pomak.

Gospodo iz HDZ-a, osam godina je prošlo, a Ploče ste svojim postupcima učinili gradom prošlosti. Osam ste godina protratili konstantno tražeći alibi, bez da ste shvatili da ste vi konstanta sa odlikama nesposobnosti, nerada, nepotizma, nedostatka vizije i, prije svega, kvalitete potrebne za napredak. Za zajedništvo jesmo i uvijek ćemo biti, ali ovo pripoćenje  klasičan je alibi za vaš nerad i nesposobnost, a traženje alibija u ovakvim situacijama je sve, samo ne dobar put.

Mišo Krstičević