Politika

200 tisuća eura za Luku Metković

Jučer je u hotelu Narona održana konferencija za novinare na kojoj je zamjenica župana Marija Vučković predstavila EU projekt Easy Connecting u sklopu kojega započinju radovi u Luci Metković.
Radovi obuhvaćaju rekonstrukciju dijela ulazne prometnice, promjenu sigurnosne ograde, ulaznih rampa te postavljanje rasvjete i videonadzora, za što će biti izdvojeno 200 tisuća eura. Projekt većinskim dijelom financira Europska unija, no istaknuto je da se neće stati samo na tome, već da će se i drugim projektima nastavljati ulagati u luku.

Na konferenciji je govorila i obnašateljica dužnosti gradonačelnika Katarina Ujdur, ravnatelj Lučke uprave Ploče Svemir Zekulić te član Uprave za prodaju Luke Ploče Tomo Krilić.

Riječ je o projektu Jadranske prekogranične suradnje iz multilateralnog IPA programa, u što je uključeno 15 partnera iz više mediteranskih regija, od kojih je jedan i Dubrovačko-neretvanska županija.


Marija Vučković je zahvalila Luci Ploče na svim pozitivnim impulsima i podršci koji su bili potrebni za provedbu Projekta kojemu je svrha osnažiti luke na svim prometnim pravcima.

Katarina Ujdur zahvalila je Županiji na sudjelovanju u Projektu i rekla kako se nada da će luka u Metkoviću konačno dobiti svrhu, što bi u konačnici odgovaralo i pravnim osobama na području Grada Metkovića, ali i svim građanima.

Bez obzira na to što Luka Metković ne radi u svojim punim operativnim kapacitetima, izlagači su istaknuli da će radovi doprinijeti razini opremljenosti lučke infrastrukture u Metkoviću, što je jedan od preduvjeta da se ti kapaciteti ostvaruju u skladu sa stvarnim mogućnostima.

– Pamtimo vremena kada je luka u Metkoviću u prošlome stoljeću bila jedna od najvažnijih luka na istočnome dijelu Jadrana, što nismo zaboravili, i zato nam je želja vratiti je na nekadašnju razinu – istaknuo je Svemir Zekulić.

Iako namijenjenim sredstvima neće biti moguće u potpunosti uljepšati vizualni pogled na metkovsku luku, ipak će to biti primjetan pomak i u tome pogledu. Pomoću sredstava Europske unije, angažmanom vlasti i partnera, luka bi u cijelosti trebala izgledati puno ljepše i privlačnije – zaključak je izlagača na konferenciji za medije.

Tekst i fotografije: www.metkovic.hr

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni