Politika i gospodarstvo

Vlaho Orepić predao imovinsku karticu, Ćorić još ne

Vlaho Orepić, ministar unutarnjih poslova prijavio je promjene na imovinskoj kartici. “Ažurirano je sve, promjena, stan…”, rekao je Orepić.

Prijavio je plaću od 15.399 kuna. Ima kredit od 150 tisuća kuna iz 2007. te pozajmicu od 170 tisuća kuna od Pavuline Klepo. Od nekretnina ima stan u Pločama veličine 62 četvorna metra vrijedan 196 tisuća kuna, a suvlasnik je i dvije oranice ukupne veličine 2945 četvornih metara.

Ministar prometa Oleg Butković kaže da nema promjena na imovinskoj kartici. Na kartici je plaća od 16.093 kune. Ima kredit od 219 tisuća eura iz 2008. Od nekretnina ima stan u Novom Vinodolskom od 116 kvadrata vrijedan 150 tisuća kuna te građevinsko zemljište veličine 489 kvadrata procijenjeno na 75 tisuća kuna.


Novi ministar obrane Damir Krstičević prijavio je plaću od 16.255 kuna. Nema kredit, a od nekretnina ima dva stana u Zagrebu ukupne vrijednosti 2,5 milijuna kuna. Vikendicu od 120 kvadrata vrijednu 638.400 kuna. Napisao je da ih je dobio kao dar roditelja od prodaje poljoprivrednih proizvoda. Ima i građevinsko zemljište od 868 četvornih metara vrijedno 593 tisuće kuna. Prijavio je i štednju od 385 tisuća eura.

Imovinu su prijavili i potpredsjednik vlade Davor Ivo Stier, ministrica Martina Dalić te ministri Lovro Kuščević i Tomo Medved ali se njihove kartice još obrađuju pa zasad nisu javno dostupne.

Ministrica demografije Nada Murganić nakon sjednice Vlade je tvrdila da je predala karticu, no u Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa kažu kako ministarsku karticu još nije predala.
Ministar rada Tomislav Ćorić o svojoj nije htio ni razgovarati. Imovinsku karticu još nije predao ni premijer Andrej Plenković.

Za prijavu imovine članovi vlade imaju još osam dana.

Tekst: Dalibor Špadina / dnevnik.hr
Ilustracija: dnevnik.hr