Politika i gospodarstvo

03.06.2015., 19:30: Projekcija ideje “Mega suhi vez u luci Ploče”

udruga lijepa naša

Udruga Lijepa Naša poziva Vas na projekciju ideje najvećeg uslužno nautičkog kompleksa na Mediteranu:

MEGA SUHI VEZ U LUCI PLOČE

Ovo je projekt turističko-nautičke orijentacije razvoja neretvanskog kraja, kao ekološki prihvatljivog u okruženju znatne poljoprivredne proizvodnje i ekološki vrijednih i Ramsarskom konvencijom i Naturom 2000 zaštićenih područja


Naša obala je najomiljenija europska destinacija nautičkog turizma. Zbog nedostatka vezova i popratne infrastrukture na našoj obali, sve je veći broj nautičara na krstarenju Jadranom s matičnim vezom u Italiji, Crnoj Gori, Albaniji i Grčkoj.
Projekt ”Mega suhi vez” zamišljen je kao jedan od najvećih uslužno nautičkih kompleksa na Mediteranu za čuvanje (prezimljavanje) i remontni servis turističkih plovnih objekata. U projektu je predviđena i solarna elektrana kapaciteta 1,5 MW dnevne proizvodnje. Istraživanja su pokazala da bi se realizacijom ovog projekta otvorilo oko 300 stalnih i sezonskih radnih mjesta i ostvarivao bi se godišnji bruto prihod od 2,5 miliona Eura.

Idejni začetnik projekta: pok. ing. Zdravko Srzentić

Istraživanja i projekcije: Nenad Medak, član upravnog vijeća udruge lijepa naša za DNŽ

Projekcija ideje i predavanje o istraživanjima ovog projekta održati će se 3. lipnja 2015. godine u Narodnoj knjižnici Ploče, s početkom u 19:30 sati.